Abonnementsartikel

Daugbjerg Maskiner har netop leveret fem Hyundai-gravemaskiner på seks tons til entreprenør Henning Have A/S.

Henning Have A/S har købt fem nye Hyundai R60CR-9A seks tons gravemaskiner, der netop er blevet leveret på blokvogne. Entreprenøren har 150 medarbejdere i afdelingerne i Vejen og Kolding, og de glæder sig til at tage de nye maskiner i brug.

- De har markedets bedste førervenlighed, og så er vores eget værksted glad for dem på grund af flere fordele ved dem fremfor andre fabrikater, siger Henning Have, der i forvejen havde flere Hyundai-maskiner i forretningen; endnu en R60CR-9A samt en minigraver og en 22 tons gravemaskine.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Henning Have afsøgte markedet, før han besluttede sig for netop Hyundai, der bliver importeret til Danmark af Daugbjerg Maskiner med hjemsted i Viborg. Første gang, han købte en Hyundai gravemaskine, var, da Peter Daugbjerg fra Daugbjerg Maskiner læssede minigraveren af hos ham og sagde, han skulle prøve den af.

- Jeg fik at vide, at jeg lige så godt straks kunne tage den med hjem igen. Men jeg lod den stå, og der gik 14 dage. Så ringede Henning og sagde, at jeg bare kunne sende en faktura, siger Peter Daugbjerg.

Sikkerheden er vigtig

Ifølge Daugbjerg Maskiner er en Hyundai R60CR-9A i modsætning til alle øvrige seks tons gravemaskiner udstyret med store døre på hængsler frem for skydedøre som på andre fabrikater.

- Det giver meget bedre adgangsforhold, både for føreren og vores folk på værkstedet, der skal servicere dem, siger Henning Have.

Han peger på, at en anden fordel er, at der er bluetooth i radioen, så føreren kan snakke håndfrit via anlægget i kabinen, mens han graver.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er i høj grad med til at øge sikkerheden, og det er meget vigtigt, fastslår han.

Betjening af radio og telefon sker desuden nede i instrumentpanelet, så føreren nemt kan nå det.

- Det er som i en moderne personbil, siger Henning Have.

Henning Have A/S har i alt 25 gravemaskiner under otte tons, og nu er de syv af dem således Hyundai.