Abonnementsartikel

Sundhed og trivsel for de mange lærlinge, der får praktikplads på byggeriet af Femern-tunnelen, starter allerede på erhvervsskolerne. Derfor støtter Femern A/S et nyt stort projekt med fokus på sundhed og attraktive uddannelser.

"Sunde unge gennemfører erhvervsuddannelse" er navnet på et projekt, der skal øge unge sjællænderes chance for at gøre deres uddannelse færdig. Bag projektet står Professionshøjskolen Absalon og Center for Erhvervsrettede Uddannelser Lolland Falster (CELF). Nu har også Femern A/S meldt sig under fanerne.

- Koblingen mellem sundhed og unge studerende på erhvervsskolerne er vigtig, fordi det forbedrer muligheden for, at de unge trives og gennemfører deres uddannelser på en god måde. Det er godt for de unge. Men det er i høj grad også godt for et stort anlægsprojekt som vores, hvor der er brug for hundredevis af lærlinge, siger Jens Ole Kaslund, der er teknisk direktør i Femern A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Femern A/S har stillet krav i de store anlægskontrakter på byggeriet af Femern-tunnelen om, at der skal oprettes praktikpladser svarende til 500 lærlingeårsværk i anlægsfasen. En stor del af dem skal oprettes af entreprenørerne i forbindelse med arbejdsopgaverne på den kommende tunnelelementfabrik ved Rødbyhavn samt etableringen af den nye arbejdshavn, tunnelportaler og ramper.

Projekt med fremtidsperspektiver

Fordi fysisk og psykisk sundhed, god søvn, sund kost, mulighed for motion og fritidsaktiviteter har så stor betydning for at skabe sikre og attraktive arbejdspladser, er det også helt centrale elementer i det generelle arbejde for social ansvarlighed (CSR) på Femernprojektet og kravene i entreprisekontrakterne.

- De unge er fremtidens faglærte. Sundhed og arbejdssikkerhed hænger uløseligt sammen, og den viden og erfaring de unge får med fra erhvervsskolerne, er vigtig for deres egen og andres sikkerhed. Både i lærlingetiden og senere, når de forhåbentlig vælger at fortsætte som faglærte på byggeriet af Femern-tunnelen. Absalons og CELFs projekt er derfor vigtigt for os, siger Jens Ole Kaslund.