Abonnementsartikel

Jensen Gruppen lander et positivt regnskab for 2019. Overskuddet investeres blandt andet i yderligere digitalisering og bæredygtige initiativer.

- Det er tilfredsstillende, at vi i Jensen Gruppen løfter bundlinjen midt i en omstillingsfase, hvor vi i hele koncernen investerer massivt i digitalisering, ny teknologi og grøn omstilling.

Sådan siger Karsten Hjarsø, der er administrerende direktør i Jensen Gruppen. Han kan bryste sig af, at virksomheden har leveret fine tal på trods af et hektisk investeringsår.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det vidner om en generelt stærk performance i koncernens selskaber, der med udgangspunkt i solide kerneforretninger dygtigt har formået at tilpasse sig branchens høje tempo og dertilhørende hårde priskonkurrence, siger han.

Foventninger post corona

Coronavirus har påvirket dele af bygge- og anlægsbranchen i form af aflyste ordrer og generel tilbageholdenhed, mens det for andre har været muligt at fortsætte en væsentlig del af aktiviteterne.

Ifølge Karsten Hjarsø er det derfor endnu for tidligt at spå om de langsigtede konsekvenser af corona. For indeværende forventer Jensen Gruppen en omsætning på niveau med 2019.

- Vi navigerer fortsat i et farvand med lav sigtbarhed, hvor vi ikke på nuværende tidspunkt har det fulde overblik over de langsigtede konsekvenser af disse helt ekstraordinært udfordrende tider. Med mere end 60 selskaber i koncernen har vi i varierende omfang selvfølgelig været påvirket af corona, men omvendt ser vi ser allerede en række positive takter i ordrebøgerne, siger Karsten Hjarsø og fortsætter:

- Suspenderingen af det kommunale anlægsloft samt den politiske aftale, der giver Landsbyggefonden grønt lys til at igangsætte renoveringsprojekter i de almene boliger, påvirker flere selskaber positivt. Samtidig har vi også en forventning til, at forårets epidemi vil bidrage til en øget brug af digitale løsninger, hvor vi er frontløbere. Samlet ser vi, at koncernen står godt rustet til fremtiden, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Grøn acceleration efter corona

Karsten Hjarsø forventer samtidig, at corona-epidemien bliver et grønt vendepunkt for bygge- og anlægsbranchen, der allerede er godt i gang med flere initiativer, der skal sikre den grønne omstilling.

- Klimaudfordringerne er en bunden opgave, og jeg tror på, at vi i branchen kommer til at se, hvordan grøn omstilling går hånd i hånd med genopretningen. Udviklingen kommer til at gå endnu hurtigere nu, og vi står med en unik mulighed for at accelerere den grønne omstilling og bæredygtighed gennem konkrete løsninger, der bidrager til at reducere CO2-udledningen, siger Karsten Hjarsø.

Jensen Gruppen har som deres eget bidrag lanceret en ambitiøs klimamålsætning om, at hele koncernen skal være CO2-neutral allerede i 2029.