Lyt til artiklen:

Stor interesse for Barslund-auktion

00:00
Hastighed: ???x
02:18

Abonnementsartikel

50 entreprenørmaskiner fra 4 til 50 tons var indtil mandag aften på auktion hos Dansk Maskinbørs.

Administrerende direktør Carsten Hougaard fra Dansk Maskinbørs i Herning vil ikke sætte beløb på, men han fortæller dog, at det samlede salgsbeløb endte lidt over det estimerede i den netop afsluttede auktion over 50 leasede entreprenørmaskiner fra Barslund-konkursen. Auktionen sluttede mandag aften kl. 20.

- Jeg er ret sikker på, at både indsætter - i dette tilfælde leasingselskabet - og køberne er tilfredse med auktionens forløb, siger han til Maskinteknik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De fleste udenlandske kunder faldt fra i slutfasen, så maskinerne endte primært på danske hænder.

Adm. direktør Carsten Hougaard, Dansk Maskinbørs

Der var tale om en velholdt maskinpark med anerkendte mærker som CAT, Liebherr, JCB, Hydrema, Takeuchi og Wacker Neuson, som blev bortauktioneret. Sortimentet var bredt - fra udstyr og en stribe pladevibratorer i den beskedne ende til 3 CAT-gravemaskiner på 50 tons.

Mest slutbrugere

På grund af den udfordrede leveringssituation på nye maskiner, var interessen naturligt nok stor blandt køberne. Såvel blandt danske som udenlandske aktører.

- De fleste udenlandske kunder faldt fra i slutfasen, så maskinerne endte primært på danske hænder. Og det er især slutbrugere, der har købt, siger Carsten Hougaard.

Han tilføjer, at købergruppen er bred.

- Der er mange forskellige købere, så det er ikke sådan, at maskinerne er endt på få hænder, fastslår direktøren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Opfordrer til eftersyn

I fredags var det muligt at komme til eftersyn hos Dansk Maskinbørs, og det benyttede mange sig af.

- Vi opfordrer altid mulige kunder til at bese maskinerne. Der var nøgler i dem alle, så det var muligt at starte dem og trille lidt frem og tilbage. I løbet af dagen var der generelt en hel del interesserede på besøg, siger han.

rich-media-5
I alt 9 Takeuchi gravemaskiner mellem 4 og 15 tons var at finde i maskinparken. Foto: Torben Jastram.

Maskinerne skal som udgangspunkt afhentes i slutningen af denne uge, men Dansk Maskinbørs tillader dog gerne, at det trækker lidt ud, hvis enkelte af kunderne ønske dette.

- De kan sagtens stå lidt længere, bare der er betalt for dem, siger han.

En af de store

Dansk Maskinbørs har traditionelt mest beskæftiget sig med landbrugsmaskiner. De senere år er flere og flere entreprenørmaskiner dog kommet med. Auktionshuset afholder cirka 3 auktioner om måneden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Denne har været en af de store, mens det andre gange kan handle om et landbrug eller et værksted. Det er meget forskelligt, slutter han.

rich-media-7
Blandt de mindre maskiner var der vibratorer og soil compactere. Foto: Torben Jastram.