Lyt til artiklen:

Langelandsbroens vej og fortov får nyt beskyttende lag

00:00
Hastighed: ???x
01:39

Abonnementsartikel

I løbet af 2022 vil Vejdirektoratet skifte belægningen på Langelandsbroen og udføre andre vedligeholdelsesarbejder.

Både vej og fortov på Langelandsbroen trænger til ny belægning, som skal beskytte broen mod fugt og vand.

Derfor går Vejdirektoratet nu i gang med at skifte den eksisterende belægning over Langelandsbroens gennemsejlingsfag, som er den del af broen, der mellem to bropiller giver passage for skibe under broen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en vigtig opgave for Vejdirektoratet at holde broer som for eksempel Langelandsbroen i en god og sikker stand, så de kan stå mange år endnu. Der har vi en opgave på Langelandsbroen, hvor belægningen nu er så slidt, at vi må udskifte den. Det gør vi med en belægning af kunststof, der skal beskytte betonen i vejen og fortovet mod fugt og vand, siger Line Faxøe Enghave Lauridsen, der er projektleder hos Vejdirektoratet.

Arbejdet med den nye belægning bliver gennemført i flere etaper af hensyn til trafikken i forbindelse med for eksempel Tour de France, DGI Landsstævne, Langelandsfestival og årets høst af afgrøder på landets marker. Når Vejdirektoratet har planlagt arbejdet til sommerhalvåret, så hænger det primært sammen med, at det hverken må være for vådt eller koldt, når belægningerne bliver lagt.

Vejdirektoratet har siden 2020 arbejdet med at forstærke en række af betonfagene i Langelandsbroen for at holde broen sund og stærk i mange år fremover, og det arbejde fortsætter frem til juli. For trafikanterne på vejen bliver der sat en fast lysregulering op i perioden fra udgangen af april til december 2022, og cyklister og gående vil opleve, at det ene fortov, der også tjener som cykelsti, vil være lukket resten af året.