sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Hvordan fremtidssikrer du produktionen i din virksomhed

00:00
Hastighed: ???x
02:31

Abonnementsartikel

Vi lever i en tid hvor der hele tiden sker videnskabelige fremskridt. Der forskes i alt, og særligt i teknologi der kan forbedre industriens processer. Sidder du i en produktionsvirksomhed er det derfor vigtigt at du forbereder dig på fremskridtene og på fremtiden

Det kan du gøre på mange måder, og nogle af disse kommer vi nærmere i denne artikel.

I en tid hvor der bliver produceret færre råvarer og hvor udgifterne til løn stiger, har optimering fået en større nøglerolle end før i tiden. Vi skal optimere på arbejdsprocesser, på hvordan vi bruger råvarerne, hvordan vi bruger vores tid, og så videre. En krone sparet ét sted, kan nemlig hurtigt løbe op i mere end en enkelt krone tjent for en produktionsvirksomhed.

Byd teknologien velkommen

Det første råd lyder derfor på at byde teknologien velkommen. Efterspørgslen på optimering er anerkendt af teknologiens verden, og der er mange der gerne vil hjælpe. Det gælder blandt andet Novotek, der tilbyder hjælp til automation af produktionen med Scada, der er en automatiseringsløsning der kan benyttes af alle industrier og alle former for produktionsvirksomheder. De har leveret disse Scada løsninger lige siden 1986, og har derfor god erfaring deres produkt.

Mere data giver bedre overblik og feedback

Scada kan hjælpe med at omdanne driften af de enheder der indgår i din produktion til brugbar data. Disse enheder er blandt andet sensorer, pumper og motorer, der alle skal køre så godt som muligt for at produktionen er bedst og billigt. Data kan altså hjælpe med for eksempel at finde den ene skrue der skal strammes og den ene pakning der skal tætnes for at spare på drift og forbrug, eller for at optimere din produktion.

Fleksibilitet i højsædet

Inden for automation og digitalisering er det særligt fleksibilitet og mobilitet der er i fokus. Det gør produktionsvirksomheder i stand til at tilpasse deres produktion løbende, afhængigt af efterspørgsel. Mere mobilitet gør også at mindre virksomheder har fået mulighed for at innovere deres produktion, i det at de nye løsninger er så mobile og fleksible. De nye løsninger fylder mindre, og kan nemmere arbejde ved siden af personale.

Kompetent personale

Dit erfarne og kompetente personale skal sikre dig i fremtiden. Mennesker i produktionen bliver ikke erstattet lige foreløbig, det bliver kun vigtigere at have sundt og raskt personale der gider at arbejde for dig, som er uddannet eller omskolet til at betjene elektronikken, analysere den data du har at arbejde med og ikke mindst nogen der er gode til at arbejde med og forstå mennesker.