Lyt til artiklen:

Tydelige forandringer hos importør

00:00
Hastighed: ???x
02:48

Abonnementsartikel

Der er for nyligt ankommet nye maskiner til lageret. Selvom maskinerne allerede er på markedet, adskiller de sig på ét punkt, som gør dem til de første i Danmark.

Da en fabriksny, orange gravemaskine blev leveret hos Jamas i den sidste uge af april, lignede maskinen fuldstændig sig selv.

Lige med undtagelse af et par steder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er den første af de store maskiner med det nye navn på, fortæller Jamas' service- og eftermarkedschef Anders Andersen til Maskinteknik.

På siden af gravemaskinens arm og bag på maskinen står der nemlig Develon og ikke Doosan, som maskinmærket indtil for ganske nyligt har heddet.

Det gør gravemaskinen på 21 tons og en 2700 kilos minigraver til de første maskiner i landet med det nye navn på.

Alt med Doosan

At Doosan nu går under navnet Develon, blev officielt under Nordamerikas største maskinmesse, ConExpo, i Las Vegas i marts.

Develon i fejringshumør på ConExpo

Se også:

Develon i fejringshumør på ConExpo

Develon er en sammentrækning mellem de engelske ord "develop" og "onwards" og er et nyt navn, der er blevet besluttet, efter at Hyandai Holding købte aktiemarioteten i Doosan - som nu hedder Develon - for et par år tilbage.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er meget omfattende at skifte navn. Det er alt, der skal skiftes navn på. Det kommer også til at betyde en masse for os. Vi har også en masse, vi skal have ændret på, fortæller Anders Andersen.

rich-media-4
Anders Andersen er service- og eftermarkedschef hos Jamas i Kalundborg. Foto: Jamas.

Hos importøren i Kalundborg indebærer det blandt andet rebrandring af bygninger, flag, biler, papirer, tøj og alt andet med Doosan på.

- Det er meget gennemgribende, når maskinmærket laver sådan et skift, fortæller han.

Første udstilling som Develon

For Jamas bliver det næste, at kunderne lærer det nye navn at kende.

Det vil importøren blandt andet gøre kunderne opmærksom på ved at udstille Develon-maskinerne på Roskilde Dyrskue til juni og Have & Landskab sidst i august.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi skal på Roskilde Dyrskue i år, ligesom vi plejer, og det bliver nok første gang, at vi udstiller med det nye navn. Så må vi se, hvad folk siger, fortæller service- og eftermarkedschefen.

rich-media-6
Develon er en sammentrækning mellem de engelske ord "develop" og "onwards". Foto: Jamas.

På maskinudstillingen vil der stå de maskiner, som netop er kommet ind ad værkstedsporten. Det vil også være sammen med en Develon DX 63-7 og en række andre maskiner.

Men udover det nye navn og logo er der ikke noget nyt ved maskinerne.

10 år med Doosan

Se også:

10 år med Doosan

Til gengæld er det ikke længe siden, at alle de orange maskiner fik en ny opgradering grundet nye motorer, der lever op til de nye miljøkrav.

rich-media-8
Her er landets første maskiner med det nye navn på. Foto: Jamas.

- De er lige kommet med Doosans egne motorer helt ned til 2700 kilos minigraver, som er en trecylindret Doosan-motor, fortæller service- og eftermarkedschefen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Eller, det bliver så en Develon-motor nu. Det skal man lige vænne sig til, siger han med et smil.

Det er nu 25 år siden, at Jamas fik importen af det sydkoreanske maskinmærke.