Lyt til artiklen:

Strømlinet Sjørring integreret i Steelwrist-ejerskab

00:00
Hastighed: ???x
03:31

Abonnementsartikel

Efter sidste års virksomhedssalg til Steelwrist-ejeren Terra Tech har skovlproducenten investeret yderligere i blandt andet flere topmoderne maskiner samt nyt logistikanlæg.

SJØRRING: Nye svejserobotter og bearbejdningsmaskiner, en 1000 tons bukkemaskine, en mere effektiv produktionslinje samt øget digitalisering er nogle af de nyere tiltag hos den nordvestjyske skovlproducent Sjørring Maskinfabrik med omkring 220 ansatte.
Det betyder, at produktionen af graveskovle til Steelwrist fremover øges markant, samtidig med at virksomhedens kerneområde, specialdesignede læsseskovle til nogle af de største producenter som Volvo og Hitachi, også udbygges.

Robotterne er i disse uger ved at blive finjusteret, så vi for alvor er klar til at skrue op for produktionen til Steelwrist

CEO Klaus Kalstrup, Sjørring Maskinfabrik A/S

- Vi er i forvejen Europas største læsseskovlsproducent, og det vil fortsætte, fortæller CEO Klaus Kalstrup, Sjørring Maskinfabrik A/S, til Maskinteknik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stort logistikcenter

I foråret 2022 blev Sjørring Maskinfabrik solgt til den svenske koncern Terra Tech, som også er moderselskab for Steelwrist og SVAB, og nu er integrationen i koncernen ved for alvor at være på plads.

rich-media-3
Sjørring producerer hvert år mere end 4.500 læsseskovle til blandt andet Volvo og Hitachi. Foto: Torben Jastram.

- Steelwrist var i forvejen kunde hos os, og nu bliver samarbejdet større og mere omfattende. For eksempel er Steelwrists folk i Danmark nu tilknyttet Sjørring direkte. Samtidig har vi bygget et helt nyt logistikcenter, der ikke alene skal håndtere Steelwrist-skovlene til hele verden, men vi bliver også lagerførende på en række af Steelwrist øvrige produkter som tiltrotatorer og fuldautomatiske hurtigskiftsystemer, siger han.

5.000-7.000 graveskovle

Et par af de seneste maskininvesteringer består af to svejserobotter, der skal sikre et stort løft i antallet af graveskovle.

- Robotterne er i disse uger ved at blive finjusteret, så vi for alvor er klar til at skrue op for produktionen til Steelwrist, siger direktøren, som tilføjer, at robotterne samlet kommer til at producere mellem 5.000 og 7.000 graveskovle om året.

rich-media-4
Fremover kan der på Sjørring Maskinfabrik produceres 5.000-7.000 nye graveskovle årligt. Foto: Torben Jastram.

Hurtigere levering og øget salg

Steelwrists country manager i Danmark, Jacob Flinthagen, er også begejstret for det nye samarbejde med Sjørring. Han har de senere år været alene om salget i Danmark, men nu har han fået ansat yderligere en sælger samt en serviceteknikker, der skal hjælpe med servicere det stigende antal danske kunder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-6
Første led i processen hos Sjørring er udskæring af stålpladerne, der kommer fra en svensk leverandør. Foto: Torben Jastram.

- Det nye setup med Sjørring betyder meget for Steelwrist i Danmark. Med flere folk kan vi sælge mere og servicerer hurtigere. Og med logistikcentret i Sjørring kan vi håndtere hurtigere levering - også af produkterne fra Sverige. Samtidig betyder det, at vi kan sælge andre produkter fra Sjørring, herunder læsseskovle, fortæller Jacob Flinthagen til Maskinteknik.

Digitaliseringsrejsen hos Sjørring har gennem de senere år betydet, at en stor del af produktionen i dag kører automatisk eller semiautomatisk i døgndrift fra mandag til fredag.

Sikker supply-chain

Investeringerne i robotter og digitalisering - sammen med at Sjørring i dag er kommet under Terra Tech - gør skovlproducentens supply-chain endnu sikrere.

rich-media-7
1.000 tons bukkemaskine. Foto: Torben Jastram.

- Vi har solid og stabil stål-leverandør, der gør os i stand til at følge med den vækstrejse, som Steelwrist er på. Vores logistikcenter kan også håndtere fremtidig vækst, og resten af produktionslinjen er nu forberedt på at tage imod flere kunder blandt de største entreprenørmaskinproducenter, fastslår Klaus Kalstrup.