Lyt til artiklen:

Bro over jernbanen rives ned og ny bygges op 20 meter derfra

00:00
Hastighed: ???x
01:54

Abonnementsartikel

Nedrivningen af den gamle bro og opbygningen af en ny er et af flere projekter på jernbanestrækningen mellem Holbæk og Kalundborg.

Broen på Hovedgaden i stationsbyen Regstrup i Nordvestsjælland skal rives ned.

Det skriver Banedanmark i en pressemeddelelse

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er nu nået til det punkt i arbejdet med broen i Regstrup, hvor vi river den gamle bro ned og tilpasser vejramper, vejbelysning og afvanding til den nye bro.

- Det kan vi ikke gøre, mens der er trafikanter på broen, og derfor er vi nødt til at spærre for trafikken, siger projektleder Ingvill Aakervik i pressemeddelelsen.

Nye højere broer

Det er Aarsleff Rail, som skal rive broen ned, oplyser Banedanmark til Maskinteknik.

Den gamle bro i Regstrup er for lav til, at der kan blive etableret kørestrømsanlæg på strækningen. Derfor blev der for lidt over et halvt år siden påbegyndt et arbejde om at opføre en ny og højere bro i Regstrup, som Aarsleff Rail også står for.

Det sker som led i arbejdet med at elektrificere strækningen mellem Holbæk og Kalundborg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er et stort arbejde, som blandt andet kræver, at vi river nogle af de eksisterende broer ned og bygger nye højere broer. Med elektrificeringen af jernbanen har tog-operatørerne mulighed for at køre med eltog, der støjer mindre og er klimavenlige.

- Vi arbejder altså hårdt nu, og generer og blokerer for noget vejtrafik for en kort periode, for at vi kan høste frugten om nogle år - og mange, mange år ud i fremtiden, siger Jette, Aagaard, programdirektør i Banedanmark, i pressemeddelelsen.

Tre motorvejsbroer over jernbanen udvides

Se også:

Tre motorvejsbroer over jernbanen udvides

Opførelsen af den nye bro i Regstrup sker 20 meter nord for den bro, som nu bliver revet ned.

I forbindelse med nedrivningen af den gamle bro omdirigeres trafikanterne på strækningen fra 26. februar og seks uger frem.