Abonnementsartikel

Lohke Materieludlejning kunne ikke finde lærlinge blandt lokale unge fra Sjælland. De måtte derfor tage til det nordjyske.

Lohke Materieludlejning er for nylig blevet godkendt til at uddanne elever i entreprenørmaskiner og personlifte, og derfor begyndte virksomheden i foråret at søge et par unge mennesker, som ville begynde i praktikforløb i det sjællandske.

Det viste sig at være svært at finde elever til disse pladser. Lohke oplevede, at der på Sjælland er mangel på unge med en grunduddannelse og et ønske om at blive entreprenørmaskinmekaniker eller personliftmekaniker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lohke annoncerede på internettet, på de sociale medier og i vores afdelinger, men det gav ikke de store resultater. Derfor valgte de at tage kontakt til Asger Andersen, som er praktikcenterchef hos Erhvervsskolerne i Aars, for at høre om de havde elever, som manglede en praktikplads.

Jeg har været ansat på skolen i næsten 10 år, og jeg havde nok ikke regnet med at Peter og Brian kunne få overbevist intet mindre end to mere eller mindre forstokkede nordjyder til at prøve lykken i Hovedstadsområdet.

Praktikpladskonsulent Jess Winther

Erhvervsskolerne Aars

Ud af årgangen på 94 elever var der cirka 20 personer, som endnu ikke havde skrevet under på en lærepladskontrakt. Asger Andersen oplyste, at langt de fleste var bosat i Nordjylland, og at det derfor nok ikke var sikkert, at der var det antal elever som Lohke skulle bruge, som havde interesse i at arbejde, og dermed flytte til Sjælland.

Lohke tog udfordringen op

Dette budskab valgte Lohkes driftsdirektør, Peter Kew, og værkfører Brian Madsen dog at tage som en udfordring, og de tog derfor turen til Erhvervsskolerne i Aars. De gav en præsentation af Lohke Materieludlejning. Elever tog godt imod de to sjællændere, men der er langt fra Nordjylland til Hvidovre, hvor Lohke har base.

- Eleverne var meget skeptiske og havde paraderne oppe, da Peter og Brian begyndte at fortælle om Lohke. Men de lyttede til, hvad der blev sagt, og deres ord gjorde især indtryk på tre-fire af drengene, som efterfølgende begyndte at stille mange spørgsmål og vise interesse i at komme på besøg hos Lohke, fortæller Jess Winther, praktikpladskonsulent hos Erhvervsskolerne i Aars.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Før sommerferien valgte to af de interesserede elever, Rasmus Porskrog og Anders Andersen, at besøge Lohke for at se på faciliteterne og møde medarbejderne. Efter besøget var de overbevist om, at det var det rigtige for dem at rykke teltpælene op af den nordjyske muld og flytte til Sjælland for at starte i lære hos Lohke.

- Jeg har været ansat på skolen i næsten 10 år, og jeg havde nok ikke regnet med at Peter og Brian kunne få overbevist intet mindre end to mere eller mindre forstokkede nordjyder til at prøve lykken i Hovedstadsområdet. Det er noget ganske særligt, Jess Winther.

Rasmus Porskrog og Anders Andersen begyndte hos Lohke 4. september, og de er allerede i fuld gang med at vedligeholde og reparere entreprenørmaskiner - og ikke mindst lære deres nye omgivelser at kende.