Abonnementsartikel

Apple trak sig tirsdag fra datacenterbyggeriet i Aabenraa. Det får konsekvenser for MT Højgaard.

MT Højgaard reducerer koncernens samlede ordrebeholdning med 1,9 milliarder kroner med effekt over de kommende 3-4 år, efter Apple har trukket sig fra datacenterbyggeriet i Aabenraa. Det skriver firmaet i en fondbørsmeddelelse.

Ved udgangen af 1. kvartal 2019 udgjorde koncernens samlede ordrebeholdning 8,8 milliarder kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er ærgerlige over, at projektet uden for Aabenraa indstilles, men vi glæder os over en fortsat positiv relation til bygherren og vores stærke position i det fortsat attraktive marked for datacentre. Selvom der var tale om en stor ordre, havde den en lang produktionstid på 3-4 år, og ophævelsen giver ikke anledning til ændringer i vores bemanding i den kommende periode, skriver MT Højgaards administrerende koncerndirektør Anders Heine Jensen i en mail til Maskinteknik. Koncernens kommunikations- og HR-direktør meddeler samtidig, at der ikke er yderligere kommentarer til sagen.

Telefonen ringede

I 2017 købte Apple en 285 hektar stor grund i Kassø ved Aabenraa. En grund, der skulle blive til et datacenter, hvor første etape oprindeligt var skemalagt til andet kvartal i år. I stedet bliver det slet ikke til noget.

Tirsdag meddelte Apple på et telefonmøde med Aabenraa Kommune, at man havde valgt at trække stikket i Aabenraa og i stedet fokusere på det datacenterbyggeri, man allerede er godt i gang ved Foulum nær Viborg.

- Samtidig med at vi nærmer os færdiggørelsen af vores datacenter ved Viborg, har vi besluttet at fokusere på at udvide denne lokation i stedet for at bygge endnu et datacenter ved Aabenraa, skrev Apple tirsdag i en officiel meddelelse til Dagens Byggeri.

Hos Aabenraa Kommune var man noget nær chokeret over beslutningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det kommer fuldstændigt uventet for os, at Apple i dag på et telefonmøde orienterer os om, at man ønsker at afhænde sin byggegrund. Aabenraa Kommune har arbejdet med Apple i lang tid for at skabe grobund for et af verdens største datacentre, sagde Stig Isaksen, direktør for kultur, miljø og erhverv.

Google har dog stadigvæk deres grund i Kassø. Grunden blev købt tre måneder efter Apples opkøb.