Abonnementsartikel

Virus-epidemien holder den svenske gigant væk fra den internationale maskinmesse Conexpo.

Tirsdag begynder Conexpo i Las Vegas. For nylig meldte arrangørerne ud, at der var godt gang i forhåndsregistreringerne, som var pænt foran seneste udgave i 2017, hvor over 130.000 gæster besøgte messen.

Hvor mange der kommer nu, er svært at sige noget om, for corona-virussen skaber frygt overalt på kloden. Men sikkert er det nu, at Conexpos gæster ikke får mulighed for at snakke med folk fra en af de helt tunge drenge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Volvo Group meldte torsdag aften ud, at de trækker sig fuldstændigt fra messen.

"Med Californiens tilslutning til Washington State og Florida om at erklare undtagelsestilstand for at mindske spredningen af coronavirussen Covid-19, har alle forretningsområder i Volvo Gruppen besluttet af trække sig fra deres deltagelse i næste uges Conexpo-messe i Las Vegas, Nevada. Dette inkluderer alle relevante Volvo-enheder, Volvo Construction Equipment, Volvo Penta, Volvo Financial Services, Volvo Truck, Mack Trucks, SDLG og Terex Truck", skriver koncernen i en pressemeddelelse.

- Vi er store tilhængere af Conexpo, og på trods af at vi er kommet til de sidste forberedelser for dette års event, tror vi på, det er rigtigt at trække sig på dette sene tidspunkt. Vores primære bekymring er sundhedstilstanden hos medarbejdere, kunder og den bredere befolkning, siger Melker Jernberg, Executive VP & President of Volvo CE.

Afbud fra Kina

Ifølge mediet International Construction, har flere andre udstillere også ændret i planerne for Conexpo. Blandt andet har Liebherr meddelt deres ansatte, at de kan blive hjemme, hvis de ikke vil deltage i det store event.

Andre udstillere har besluttet, ikke at sende ansatte fra Europa til messen. Det drejer sig blandt andet om Wacker Neuson og Hyundai Construction Equipment Europe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De kinesiske maskinproducenter Sany, XCMG og LiuGong deltager fortsat på messen, men det bliver uden deltagelse fra medarbejdere fra hjemlandet. Andre kinesiske producenter har helt meldt afbud.

Af de forhåndsregistrerede deltagere er 92 procent fra Nordamerika. 2,5 procent er fra Asien, men arrangørerne melder, at mange af dem har meldt afbud igen.