Abonnementsartikel

Gummiged-trio har fået mere motorkraft, uden det går ud over brændstofforbruget.

Liebherr har lanceret en trio af nye mellemklasse-hjullæssere, hvor tyskerne lover mere motorkraft end hos forgængere, og samtidig holder forbruget af brændstof i bund. Det skal gavne både ejer og klima med reducering af såvel brændstofomkostningerne som CO2-emissionerne.

Familiens tre nye medlemmer hedder henholdsvis L 526, L 538 og L 546. Alle har fået ny Stage V-motor. L 546 tilmed med en sekscylindret motor på 6,8 liter mod tidligere firecylindret. Og så fås alle tre læssere med samme optioner som maskinerne i Liebherrs XPower-serie.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Godt med kræfter og med XPower-kvaliteter både inde og ude gør L 538 og de to andre nye mellemklasse-gummigeder oplagte til mange formål.

Det vil blandt andet sige integreret vejesystem, optimeret sikkerhed i form af automatisk maskinstop ved bakning til forhindring af personpåkørsel, samt en række fordele i kabinen for maskinføreren.

Ligesom XPower

- Liebherr har nydesignet kabinen til de tre modeller og hentet en række elementer fra de store XPower hjullæssere. Førerhuset i den nye mellemklasse er rummeligt og med mulighed for at skabe yderligere komfort for maskinføreren ved at flytte pedalerne op til hele 40 millimeter, fortæller salgschef Michael Jørgensen hos Johs. Møllers Maskiner, som er dansk importør og forhandler af Liebherr.

- Ligesom XPower-serien kan de tre medium-gummigeder også leveres med joystick-styring, så maskinføreren ikke skal kæmpe med et rat. Kamerasystem med overvågning 360 grader rundt og adaptiv arbejdslysning med automatisk tilpasning er andre specialiteter, der kan monteres på maskinerne, ligesom integreret dæktryksovervågning, siger Michael Jørgensen.

rich-media-3
Liebherr L 546 er den i den nye trio, der har mest at gøre med i motorrummet. Den sekscylindrede 6,8 liters motor yder 188 hk.

Kraftigere løftegrej

Liebherr har benyttet lejligheden til også at forstærke løfteudstyret på mellemklasse-læsserne.

Den nye L 526 vejer 12 tons og har en skovlkapacitet på 2,1 kubikmeter. Motoren yder 136 hk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den lidt større L 538 har en arbejdsvægt på 15,5 tons og snupper 2,6 kubikmeter i skovlen, og der er 163 hk at spille med i motorrummet.

Den største af maskinerne i kapacitet og motorydelse er L 546, som har plads til 2,8 kubikmeter i skovlen og har 188 hk. Alligevel er den med 14,2 tons lidt lettere end L 538'eren.