Abonnementsartikel

Både afløbsinstallationer og permeable belægninger har fået plads på listen over fradragsberettiget arbejde, og det er Danske Maskinstationer og Entreprenører meget tilfredse med.

Regeringen, Dansk Folkeparti, Alternativet, SF og De Konservative har indgået en bred aftale om den nye, grønne BoligJob-ordning, der gælder i 2016 og 2017. Tankerne bag den nye ordning er at understøtte den grønne omstilling, bæredygtighed og ikke mindst klimaindsatsen. I den forbindelse er der på listen over fradragsberettiget ydelser en lang række opgaver, som kommer mindre entreprenører og kloakmestre til gavn, vurderer brancheforeningen Danske Maskinstationer og Entreprenører (DM&E) - hvilket de naturligvis er meget glade for.

- Vi har gennem hele forløbet gjort tydeligt opmærksom på de ydelser, vi som brancheforening for kloakmester- og entreprenørvirksomheder ønskede på listen over fradragsberettiget ydelser. Det er derfor til stor tilfredshed at se, at stort set alle de arbejder, vi har foreslået til politikkerne er med på den liste man nu har opnået enighed om, fortæller konsulent i DM&E Søren Christensen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Styrker mindre virksomheder

- DM&E har lagt stor vægt på, at alle afløbsinstallationer på egen grund igen blev omfattet af håndværkfradraget, hvilket ser ud til at være lykkes. Derudover har vi også foreslået, at klimavenlige belægninger som eksempelvis permeable belægninger blev medtaget på listen, hvilket også er lykkes. Det er også en glæde at eksempelvis kortlægning og fjernelse af bygningsdele, der indeholder asbest, PCB og bly kom med, lyder det fra Søren Christensen, som forsætter:

- Nu skal vi ind og kigge på, hvad der ligger i de enkelte formuleringer over omfattede og ikke omfattede arbejder, men vi er i det store hele godt tilfredse med udfaldet. Vi har den sidste tid fået rigtig mange henvendelser fra medlemsvirksomheder, der har spurgt ind til den kommende ordning, så jeg er sikker på, at de er godt tilpasse med denne aftale, som vil styrke de mindre virksomheder.