Abonnementsartikel

Udbuddet har en samlet værdi på mellem 350 - 400 millioner kroner årligt.

Vejdirektoratet har nu startet sit store driftsudbud, der skal sikre, at de 3.800 kilometer statsveje herhjemme også fremover bliver holdt i god stand til de skarpeste priser på markedet. Det skriver Vejdirek

- De store veje herhjemme har en kæmpe betydning for samfundet. Det er dem, der binder Danmark sammen, og de bruges af et stigende antal trafikanter. Derfor er det helt afgørende, at de bliver holdt i god stand, siger områdechef Michael Ebbesen fra Vejdirektoratet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Formålet med vores store driftsudbud er at sikre en optimal drift af vejene til de skarpeste priser på markedet, fortsætter han.

Udbuddet har en samlet værdi på mellem 350 - 400 millioner kroner årligt afhængigt af den politiske bevilling. Det består af 43 entrepriser, der skal udvælge de virksomheder, der fra 2018 og fire år frem skal stå for den løbende drift af statsvejene. Det drejer sig om renholdelse, reparationer af asfaltbelægninger og skilte samt drift af mekaniske og elektriske installationer og anlæg.

Udbudsmaterialet er blevet offentliggjort på Vejdirektoratets udbudshjemmeside Leverandørportalen. Udbuddet løber frem til den 4. juli, hvor der holdes licitation. Vinderne af kontrakterne offentliggøres i starten af september.

Bedst mulige tilbud

Forud for udbuddet har Vejdirektoratet afholdt en høring, hvor branchen har haft mulighed for at komme med input til materialet. Denne høring førte gode og konstruktive resultater med sig, oplyser Michael Ebbesen.

- Det er jo i både branchens og Vejdirektoratets interesse, at udbudsmaterialet bliver skåret til på en måde, så det giver virksomhederne mulighed for at afgive de bedst mulige tilbud, siger han og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Og som følge af høringen har vi tilpasset materialet på visse punkter, blandt andet i forhold til kvalitetsopfølgningen på de forskellige driftsarbejder.

Nu er udbuddet altså startet, og undervejs i udbudsperioden afholdes der et orienteringsmøde onsdag den 10. maj på Severin Kursuscenter, Skovsvinget 25 i Middelfart. Her vil det være muligt at stille spørgsmål til udbudsmaterialet og gå i dialog med Vejdirektoratets udbudsfolk.

Man kan læse mere om udbuddet her.

Alle udbuddene ligger desuden under "aktuelle udbud" på leverandørportalen på Vejdirektoratets hjemmeside.