Abonnementsartikel

Heden Maskinforretning har afleveret to MultiOne SD minilæssere til at arbejde på et specialskib.

Kort før nytår sagde to MultiOne SD 8.4 minilæssere med pallegafler farvel til landjorden for at påmønstre et specialskib fra NCT Offshore. Skibet løser "deep sea" opgaver for blandt andet vindmølleindustrien. Det skriver Heden Maskinforretning i en pressemeddelelse.

De 2 minilæssere er begge produceret af MultiOne og af typen SD. De kan dreje ekstremt skarpt, hvilket er en nødvendighed på skibene, der trods deres enorme størrelse, ikke levner meget plads til kørende trafik med læs.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De 2 minilæssere skal først og fremmest flytte gods rundt på skibene i forbindelse med kabellægningen, men de skal også løse andre opgaver med flytning af pallegods og lignende. Sammen med maskinerne fulgte seks servicekits, for selv om driftssikkerheden er høj på de nye MultiOne, løber NCT Offshore ingen risiko for at ligge stille midt i arbejdsopgaverne. Dertil er timeprisen for et specialskib for høj.

En sjov ordre

For Glenn Nielsen er det ikke første gang, han handler med NCT Offshores ejer Paw Cortex, men hidtil har det drejet sig om maskiner til landjorden! Nærmere bestemt til arealpleje omkring ejendomme. '

- Det her er en sjov ordre. Jeg tror, det er første gang overhovedet, at Heden Maskinforretning leverer noget, der skal arbejde til søs, men måske skal vi spørge importøren, om vores salgsområde kan blive udvidet til udover Fyn også at gælde internationalt farvand, siger Glenn Nielsen.

At Glenn Nielsen nu kan føje endnu en anvendelsesmulighed til den i forvejen lange liste for MultiOne, undrer ham ikke. Minilæsserne bliver mere og mere populære til alt muligt, mener han.

- Vi har solgt dem til kirkegårde, kommuner, anlægsgartnere, håndværksmestre, skoler, landbrug, rideskoler, skovbrug. Faktisk til stort set alle typer kunder med behov for arealpleje og løft, siger Glenn Nielsen.