Abonnementsartikel

Nedrivningsfirma har sammen med 3F lavet aftale om kædeansvar og vil hæfte for løn til sine underleverandørers ansatte.

Kingo Karlsen har indgået aftale med 3F om kædeansvar og vil fremover hæfte for løn til sine underleverandørers ansatte. Det skriver Fagbladet 3F.

En forpligtende aftale om kædeansvar har længe stået højt på ønskesedlen hos 3F.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Formand i 3F Byggegruppen, Kim Lind Larsen, håber, at den nye aftale vil bane vejen for flere lignende aftaler i byggebranchen.

Med den her aftale kan vi aktivt modarbejde social dumping, som er et kæmpe problem i vores branche.

Kim Lind Larsen - formand i 3F Byggegruppen

- Med den her aftale kan vi aktivt modarbejde social dumping, som er et kæmpe problem i vores branche. Vi er meget tilfredse med, at et stort firma som Kingo Karlsen har taget handsken op og forpligtet sig til at arbejde for ordentlige vilkår for de ansatte i byggeriet. Vi håber, at andre vil tage samme gode initiativ, siger han til Fagbladet 3F.

I byggebranchen har der, ifølge 3F, været store problemer med, at der i underskoven af underleverandører svindles med løn, så medarbejdere kommer i klemme og ikke får deres løn.

Det håber produktionschef i Kingo Karlsen Jens Andersen at være med til at ændre med den nye aftale om kædeansvar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det handler i bund og grund om, at vi lægger hånden på kogepladen og betaler underentreprenørens medarbejdere, hvis de ikke har fået udbetalt løn, der svarer til overenskomsten. For os handler det om at tage et menneskeligt ansvar, uanset om medarbejderen er fra Roskilde eller Litauen. Som virksomhed er det også ubehageligt, hvis vi ikke ved, hvem der går på vores byggepladser, siger han i en pressemeddelelse.

Dansk byggeri har ikke ændret sin holdning til aftaler om kædeansvar.

- Det må stå enhver virksomhed frit for at indgå sådan en aftale med 3F, hvis de synes, at de kan håndtere det administrativt. Men vi er ikke tilhængere af kædeansvar. Vi har et fagretligt system, som håndterer manglende lønudbetaling og efterlevelse af overenskomsten. Man kan hente pengene på den måde, så der er ikke nogen grund til at gå til et af vores medlemmer for at inddrive de penge, som underleverandøren ikke har betalt, siger Peter Stenholm, direktør i Dansk Byggeris juridiske afdeling