Abonnementsartikel

97 mand tog hjem fra Aalborg Portland mandag. De er vendt tilbage tirsdag, men den nuværende situation er ikke holdbar.

97 ufaglærte ansatte valgte mandag at nedlægge arbejdet på Aalborg Portland i protest over virksomhedens tilbud i de igangværende lønforhandlinger.

Men strejken var overenskomststridig, og derfor har de ansatte efter tirsdagens faglige møde valgt at genoptage arbejdet. Det siger Jack Møller Jensen, der er faglig medarbejder i industrigruppen hos 3F Aalborg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er lønforhandlingerne, der har været det store emne for arbejderne, og de valgte derfor at nedlægge arbejdet. Der er lønforhandlinger igen fredag, og situationen bliver gennemgået igen på deres faglige møde på mandag, siger Jack Møller Jensen.

- De ansatte er skuffede og sure over, at man ikke rigtig regner dem for noget, og at de spidses af med den reallønsstigning, der er i samfundet.

Jack Møller Jensen
Faglig medarbejder i industrigruppen i 3F Aalborg

Hvor stor skal lønstigningen være?

Aalborg Portland har givet det, der, ifølge administrerende direktør Michael Lundgaard Thomsen, er et løntilbud, som følger markedet. Han var derfor mandag noget overrasket, da han fik at vide, at medarbejderne var gået hjem.

- Det er noget usædvanligt, at de går hjem under en forhandling, da forhandlingerne først kan genoptages, når de møder på arbejde igen. Der var ikke en større konflikt i forhandlingslokalet, og det var derfor bestemt ikke noget, vi havde forventet, sagde Michael Lundgaard Thomsen til Dagens Byggeri mandag.

Men det tilbud er ikke godt nok ifølge de ansatte, der vil have en større bid af kagen hos Aalborg Portland. Cementproduktionsfabrikken viste tidligere i 2019 et kanonregnskab med en nettoomsætning på 8,89 milliarder kroner og et resultat før skat på 1,14 milliarder kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De ansatte er skuffede og sure over, at man ikke rigtig regner dem for noget, og at de spidses af med den reallønsstigning, der er i samfundet. Aalborg Portland har leveret det største overskud nogensinde, og det vil de gerne anerkendes for, siger Jack Møller Jensen.

Det faglige møde begyndte klokken 7.00, og Dagens Byggeri taler med Jack Møller Jensen klokken 9.45. Her er han netop taget af sted fra Aalborg Portland og bekræfter, "at der er blevet snakket om mangt og meget" uden at ville gå mere i detaljer med, om det har været vanskeligt at få de ansatte tilbage i arbejde.