Lyt til artiklen:

Årsregnskab: Aarsleff slår sin egen rekord

00:00
Hastighed: ???x
02:28

Abonnementsartikel

Endnu en gang kan entreprenørkoncernen glæde sig over at have slået sin egen rekord i omsætning.

Entreprenørkoncernen Aarsleff har netop udgivet sit årsregnskab for 2020/2021. Omsætningen er steget 10,5 procent siden sidste år og lander derfor på 14.694 millioner kroner.

Koncernen har opnået et samlet resultat af primær drift (EBIT) på 648 millioner kroner mod 503 millioner året før.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Anlæg & Byggeri bidrager med et EBIT på 308 millioner, hvilket Aarsleff beskriver som lidt lavere end forventet. Men dog højere end sidste år, som landede på 303 millioner kroner.

Rørteknik bidrager med et EBIT på 176 millioner kroner, som er segmentets hidtil bedste resultat. Sidste år var dette tal på 94 millioner kroner.

Fundering bidrager med et EBIT på 164 millioner kroner, hvilket er som forventet. Sidste år lå tallet på 106 millioner kroner.

Administrerende direktør i Per Aarsleff Holding A/S Jesper Kristian Jacobsen udtaler om regnskabet:

- For tredje år i træk kan Aarsleff-koncernen præsentere et historisk resultat. Det har været et usædvanligt år med meget høj aktivitet, og vi har, som de andre aktører i bygge- og anlægsbranchen, opretholdt driften under coronapandemien, men været udfordret af lokale restriktioner på hvert af vores europæiske markeder. Derfor er vi naturligvis også meget glade for at kunne præsentere et historisk godt resultat for Aarsleff-koncernen - flot på både top- og bundlinjen. Et resultat, som kun har været muligt, fordi alle vores mange dedikerede medarbejdere har ydet en ekstraordinær indsats.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forventninger til næste år

I regnskabet beskriver Aarsleff forventningerne til det kommende regnskabsår.

Koncernen forventer en omsætningsvækst på 8,5 procent. Væksten er inklusive Permagreen Grønland A/S.

Derudover forventes det, at EBIT vil vise et resultat i størrelsesordenen 700 millioner kroner, svarende til en EBIT-margin på 4,4 procent.

- Vi har et stærkt udgangspunkt for de kommende år. Vores nuværende ordrebeholdning er god, og vores ordreindgang er stabil. Samtidig er der udsigt til flere større og interessante projekter i Danmark, herunder flere afledt af regeringens infrastrukturplan, siger Jesper Kristian Jacobsen.