sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Sikring af rent grundvand stiller krav til vandværker

00:00
Hastighed: ???x
03:18

Abonnementsartikel

Det faktum, at der rinder rent vand ud af hanen, er en vanesag for de fleste i den danske befolkning. Danskerne har nemlig altid været vant til, at der har været rigeligt af rent grundvand i vores undergrund. Desværre er dette forhold langsomt ved at ændre sig.

Forurening fra sprøjtemidler, kemikalier og industri siver ned i grundvandet og truer det rene drikkevand. For at imødegå og forebygge en yderligere forurening af grundvandet stilles der større og større krav til de danske vandværker. Læs med her og bliv klogere på de stigende krav og de løsningsmuligheder, som den nyeste teknologi kan bidrage med.

Stigende krav til de danske vandværker

Der stilles i dag stigende krav til de danske vandværker. Kravene kommer fra flere sider og betyder, at vandværkerne skal investere i nye løsninger for at kunne opfylde fordringerne. Fra både lovgivers og kommuners side stilles der krav i forhold til vandværkernes driftssikkerhed, vedligehold og ressourceoptimering.

En af de største udfordringer for landets vandværker er den stigende forurening af grundvandet. Vores grundvand er desværre truet af nedsivende forurening, og det ses oftere og oftere, at der findes rester af gift i vores drikkevand. For de danske vandværker betyder det en øget opmærksomhed og indsats for en fortsat fremtidig adgang til rent grundvand.

En højtspecialiseret virksomhed som Brunata har udviklet en lang række løsninger til vandværker, som giver vandværkerne mulighed for at leve op til de stadigt stigende krav til vand som en ren og rigelig ressource for de danske forbrugere.

Brunata kan levere de løsninger, som fremtidens vandværker har brug for

Den danske Cleantech-virksomhed Brunata udmærker sig ved at være en af Europas førende, når det handler om innovation inden for energioptimering, forbrugsmåling og vandforsyning. Brunata udvikler højtspecialiserede løsninger, der alle anvender den allernyeste teknologi. Et oplagt eksempel herpå er Brunatas højteknologiske løsninger udviklet til de danske vandværker. Produkter, som alle baserer sig på intelligente netværk og en effektiv ressourceudnyttelse, og som kan gavne både miljø og forbrugere.

Her følger en række eksempel på de intelligente produkter, som Brunata har udviklet særskilt til vandværker:

- Lækagealarm: Vandværket kan via app eller e-mail modtage besked om lækager og på den baggrund hurtigt reagere på vandspild. Der kan også modtages besked om store og pludselige forbrugsændringer.

- Sikring af vandværket: Via intelligente netværk kan vandværket sikres mod indtrængen eller fejl på bygningerne. Ved at koble sensorer til netværket kan det overvåges, om porte, døre eller dæksler er blevet åbnet.

- Servicepakke: Vandværket kan udover de nævnte produkter vælge en samlet servicepakke, hvor Brunata kan tilbyde alt fra administrative services som forbrugsopgørelse og WebArkiv til levering af netværksbaseret data fra fjernaflæste kvalitetsmålere. Disse målere leverer informationer fra både forsynings- og afregningsmålerne. Det letter det administrative arbejde og sparer vandværkerne tid og penge.

Fordelene ved at vælge Brunatas mange specialiserede løsninger er til at få øje på. Ved at benytte en samlet pakkeløsning kan vandværkerne få data, services og hardware fra samme leverandør til konkurrencedygtige priser. Og måske allervigtigst så kan vandværkerne og dermed forbrugerne opnå store besparelser på vandforbruget.