Lyt til artiklen:

Grusgrav får ophævet opsættende virkning af klage

00:00
Hastighed: ???x
01:43

Abonnementsartikel

Råstofvirksomheden Kudsk & Dahl har fået ophævet regel om, at arbejdet skal ligge stille under en sagsbehandlingsperiode.

Den sønderjyske råstofvirksomhed Kudsk & Dahl driver flere grusgrave og står for en betydelig del af den samlede råstofforsyning i Syd- og Sønderjylland.

Virksomheden havde gravetilladelser til en grav i Nørre Hostrup, der skulle til at udløbe og søgte derfor i god tid om en forlængelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En naboklage trak sagsbehandlingen ud, og da den nye tilladelse forelå, blev også den påklaget. Grundet reglerne om opsættende virkning ved en klage (at arbejdet skal ligge stille i sagsbehandlingsperioden) standsede Kudsk & Dahl aktiviteterne i sommeren 2022. Det skriver DI.

Arbejdsstandsningen betød, at store dele af beton- og anlægsbranchen i Sønderjylland har måttet hente materialer over lange afstande.

DI Byggeri har været i løbende dialog med både Kudsk & Dahl og Regionen. I efteråret skrev regionsrådsformanden, Stephanie Lohse, til Erhvervsministeren om behovet for at ændre reglerne om opsættende virkning. Samtidig blev klagenævnet opfordret til at ophæve den opsættende virkning.

Det har klagenævnet nu gjort. Dette betyder at Kudsk & Dahl igen har genoptaget aktiviteterne i grusgraven i Nørre Hostrup.

Klagen realitetsbehandles nu ved klagenævnet, men sagen om den opsættende virkning er en stor sejr, mener DI, for den kan bane vejen for, at kommende klager lettere kan få ophævet deres opsættende virkning. Ændring af reglerne om opsættende virkning ved klage, er et af de forslag, som vil indgå i DI's kommende udspil til en national råstofplan.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den endelige afgørelse afventer nu sagsbehandlingen ved nævnet. Den kan vare mange måneder endnu.