Lyt til artiklen:

VAM-resultat dykkede i 2022

00:00
Hastighed: ???x
02:16

Abonnementsartikel

Overskud skuffer - men ledelsen ser positivt på fremtiden med solid ordrebog.

2022 var et udfordrende år med et uroligt marked for entreprenørvirksomheden VAM A/S. Det afspejles også i årsregnskabet, hvor både top- og bundlinje dykkede i forhold til 2021.

Nettoomsætningen landede på 282 millioner kroner - en mindre nedgang i forhold til 293 millioner i 2021, som var rekord. Bundlinjen fik derimod et større skud for boven, idet resultatet før skat faldt fra 2,70 millioner kroner i 2021 til 0,26 millioner sidste år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den lavere omsætning var forventet, så ledelsen betegner omsætningen som tilfredsstillende. Til gengæld lander årets overskud på 0,31 millioner kroner mod 2,16 millioner året år, hvilket er væsentligt lavere end forventet og betegnes dermed som utilfredsstillende.

- Som alle andre har vi været hårdt ramt af uforudsete forhold som COVID-19 og krigen i Ukraine. Førstnævnte betød restriktioner og udfordrende arbejdsvilkår, mens krigen i Ukraine har medført store prisstigninger, forsinkede leverancer og mangel på reservedele til vores maskiner. Derudover har en række langvarige projekter belastet os økonomisk, fordi de blev prissat, da verden så anderledes ud, forklarer adm. dir. Allan Hougaard.

Han peger ligeledes på udfordringen med at få kvalificeret arbejdskraft.

Solid ordrebeholdning

På trods af op til flere benspænd i 2022 ser direktøren alligevel positivt på 2023.

- Sidste år var ekstraordinært, men vi har fokuseret forretningen og kan allerede nu se frem mod en solid ordrebeholdning her i 2023. Vi har aktiviteter nok til at kunne opfylde vores forventninger og regner med at afslutte året med et positivt resultat, fortæller han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forventningen til dette års regnskab er, at man regner med en nettoomsætning på 240-260 millioner kroner og et resultat før skat på 5-8 millioner kroner.

VAM blev etableret i 1953 og har hovedkontor i Auning samt afdelinger i Aarhus, Ebeltoft og Randers.