Lyt til artiklen:

Lysanlæg sørger for afhærdning af strømpeforinger

00:00
Hastighed: ???x
03:04

Abonnementsartikel

Leverandør af No Dig-produkter Lauridsen Rørteknik i Varde er blevet dansk forhandler af Sewertronics, som har speciale i UV-lysafhærdning.

På to demodage i december - en i Jylland og en på Sjælland - har Lauridsen Rørteknik vist et lysanlæg til strømpeforing i aktion.

- Førhen har man skullet bruge fire-fem timer på at afhærde den strømpe, man har skudt ind i røret. Nu kan man gøre det på en sjettedel af tiden ved anvendelse af lys, siger salgskonsulent og teamleder Claus Streit til Maskinteknik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Demodage er et nyt tiltag hos forhandleren. Foto: Lauridsen Rørteknik.

- Det er et UV-lyshoved, man skubber ud til enden af strømpen, hvorefter en motoriseret enhed automatisk trække den retur. Lyshovedets hastighed tilpasses efter strømpens type, størrelse og tykkelse, så der sikres en ensartet afhærdning af strømpen. Straks efter afhærdning kan eventuelle stik åbnes, og røret kan tages i brug, uddyber han.

Ikke samme stressfaktor

Lysanlægget hedder SpeedyLight+ og er produceret af spanske Sewertronics, som har specialiseret sig i UV-lysafhærdning.

Anlægget kan bruges i rør fra Ø70 millimeter til Ø600 millimeter, alt efter valg af lyshoved og strømpe. Det er først, når lyset bliver tændt, at afhærdningen af strømpen går i gang.

rich-media-3
Lysanlægget er produceret af Sewertronics. Foto: Lauridsen Rørteknik.

- Du har al den tid i verden, du skal bruge for at opnår den rette placering af strømpen. Derfor er der ikke den samme stressfaktor, som ved den gamle metode med at blande to komponenter, som hærder inden for kort tid, siger Casper Lauridsen, som står for internt salg hos Lauridsen Rørteknik.

- Her behøver man ikke at forudbestemme, hvor lang tid man vil have til at placere en strømpe. Når strømpen ligger rigtigt, og man vil sætte processen i gang, så tænder man bare for lyset, fortsætter Claus Streit.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For-imprægneret strømpe

Med SpeedyLight+ egner en såkaldt for-imprægneret strømpe sig til opgaven. Strømpen hærder først, når den bliver udsat for lys.

- Man kan have den for-imprægnerede strømpe liggende i op til et halvt år, inden man bruger den. Derefter kan man placere den, tænde lyset, og så begynder strømpen først at hærde. Det er en kæmpe fordel, siger salgskonsulenten.

rich-media-5
Lauridsen Rørteknik har base i Varde. Foto: Lauridsen Rørteknik.

- Det eneste man skal være opmærksom på er, at strømpen ikke må blive udsat for UV-lys, altså sollys, og at den er pakket helt ind i sort plastik hele tiden. Det sikrer, at strømpen ikke begynder at hærde, siger Casper Lauridsen.

Forhandling i oktober

Lauridsen Rørteknik fik forhandlingen af Sewertronics i Danmark i oktober.

- Sewertronics har været brugt i nogle år, men nu vil vi gerne have mere gang i det. Det vil producenten også, og så er vi blevet enige om, at det skal vi gøre sammen, siger Claus Streit.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi forhandler i forvejen Dancutter, som har den samme ejer som Sewertronics. Så det gav god mening at lægge det sammen, slutter Casper Lauridsen.