Lyt til artiklen:

Udlejer håndterer selv reparationer og service

00:00
Hastighed: ???x
04:41

Abonnementsartikel

Hos RK Maskinudlejning er der travlhed på værkstedet, hvor de første af i alt 22 dumpere netop er kommet tilbage fra opgaver hos Nordic Waste.

Der er travlt på det store værksted hos RK Maskinudlejning i Viborg, hvor fem ud af en samlet arbejdsstyrke på 14 personer har deres daglige gang.

- Vi kan lave rigtig meget selv. Vi klarer næsten alle reparationer og service-opgaver på vores egen flåde her på værkstedet eller med vores servicebiler rundt i landet hos kunderne. Desuden udfører vi reparationer på nogle af kundernes egne maskiner, hvis ellers tiden tillader det, fortæller indehaver Rene Kjellerup til Maskinteknik, da vi besøger udlejeren en dag allersidst i januar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi får nye maskiner hele tiden og bytter de ældste ud, så vores maskinpark er både ny, moderne og særdeles velholdt.

Indehaver Rene Kjellerup, RK Maskinudlejning

En 29 tons Volvo-dumper af typen A30G er netop et eksempel på sidstnævnte. Det er en af en kundes egne maskiner, som skal have skiftet gearkasse, og den operation er man i fuld gang med i disse dage hos udlejeren.

rich-media-3
Folkene på værkstedet er i gang med at skifte gearkasse på denne 29 tons Volvo-dumper. Foto: Torben Jastram.

Godt slidt hos Nordic Waste

En anden stor dumper på værkstedet er også klar til at få en større omgang. Den er en af hele 22 dumpere fra RK, der samtidig gennem underleverandører har været beskæftiget med arbejde på Nordic Waste - både før og efter miljøvirksomheden fra Randers blev landskendt på grund af jordskredet.

- Det er et meget hårdt miljø at køre i med blandt andet flyveaske og kalk, som har slidt utroligt på materiellet. Maling skaller af, og der sidder skidt alle steder i muffer, samlinger og bevægelige dele. Den skal have den helt store tur, noget skal renses og noget skal udskiftes, så det bliver en tidskrævende omgang. Nu er vi spændt på, hvordan de andre 21 dumpere ser ud, fortæller Rene Kjellerup.

Voksede til dobbelt størrelse

Han stiftede virksomheden i 2012, og fra starten var der tale om tungere maskiner.

- Jeg har en baggrund som entreprenør og min far var maskinhandler, så jeg har altid haft det i blodet, siger indehaveren, som også selv laver alle maskinindkøb og -salg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For cirka syv år siden flyttede RK Maskinudlejning til den nuværende og mere rummelige lokation i Viborg. Samtidig overtog man Birger Larsens Maskinudlejning og voksede til nogenlunde dobbelt størrelse.

rich-media-5
Som GPS-signalerne tydeligt viser, er maskinerne fra RK Maskinudlejning spredt over det meste af landet - med med hovedvægten på Midt- og Kronjylland. Foto: Torben Jastram.

- Dengang fik vi blandt andet lifte og flere andre maskintyper, der ikke tidligere havde været i vores portefølje - herunder masser af have/park-maskiner. Og samtidig voksede vores kundegruppe også markant, da mange flyttede med fra Birger Larsen, fortæller han.

Moderne og velholdt

Den omfattende maskinpark i den tunge afdeling består blandt andet af et utal af gravemaskiner op til 40 tons, 2 langarmede gravemaskiner, 30 tre-akslede dumpere, 5 bæltedumpere, 6 tunge dozere, mange læssemaskiner og meget andet.

Et blik rundt på de maskiner, der er hjemme i dag, afslører tydeligt, at vedligeholdelsesstanden er høj hos maskinudlejeren. Alt fremstår rent, næsten nymalet og der er langt mellem de få ældre modeller.

- Vi får nye maskiner hele tiden og bytter de ældste ud, så vores maskinpark er både ny, moderne og særdeles velholdt, siger han og tilføjer, at maskinerne undersøges grundigt, når de kommer tilbage efter udlejning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det meste returneres i fin stand. Men desværre sker det nogle gange, at vores grej leveres tilbage med skrammer, buler og bukkede dele. Det er ærgerligt at få noget skrammet tilbage, når man ved, at det blev udleveret i tiptop stand. Desuden skal man måske have en længere dialog med kunden, der muligvis ikke kan forstå, at regningen vokser. Det er heldigvis sjældent et problem, for langt de fleste behandler vores maskiner lige så godt, som de også behandler deres egne maskiner, fastslår Rene Kjellerup.

Alle gængse mærker

Rene Kjellerup ryster på hovedet til spørgsmålet om favoritmærker.

- Vi kører med alle de gængse mærker, som i forvejen er populære hos vores kunder. Vi vil gerne tilbyde det, kunderne efterspørger, og det er blandt andet Liebherr, Caterpillar, Volvo, Kubota, Case, Hydrema osv. altså de store kendte mærker, siger han.

rich-media-7
- Vi kører med alle de gængse mærker, som i forvejen er populære hos vores kunder, siger Rene Kjellerup. Foto: Torben Jastram.

RK Maskinudlejning er desuden servicepartner for Steelwrist, så de kan servicere og reparere tiltrotatorer og andre produkter fra den svenske producent.

- Det er et godt samarbejde og i grunden meget naturligt, da vi i forvejen har rigtig mange af vores maskiner monteret med Steelwrist-udstyr. Derfor glæder vi os også meget til, at der kommer en række nye produkter meget snart, fortæller indehaveren.