Lyt til artiklen:

Tre gravemaskiner får hurtigskift for første gang

00:00
Hastighed: ???x
02:27

Abonnementsartikel

Det er vigtigt med driftssikre gravemaskiner og udstyr, for virksomheden behandler både forbrændingsslagge, røgrenseprodukter og bundaske fra kraftvarmeværker.

Det gik helt fejlfrit, og teknisk support til indstillinger af redskabet i førerhuset gik hurtigt.

Sådan opsummeres forløbet, da driftsleder fra Jørgen Rasmussen Gruppen valgte at få monteret Quickchange (hurtigskift, red.) på tre af virksomheden gravemaskiner for første gang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Rototilt.

- Vi har fået Quickchange fra Rototilt på vores maskiner for at spare arbejdstid og gøre arbejdet nemmere for vores medarbejdere, siger driftsleder Henrik Hosbond i pressemeddelelsen.

Slipper for slangeskift

Med hurtigskift fra Rototilt tager det ifølge producenten under et minut for maskinføreren at skifte fra det ene værktøj til det andet på gravemaskinen.

Maskinføreren kan foretage skiftet uden at skulle kravle ned fra førerhuset og slipper dermed for at skifte hydraulikslanger fra det ene fæste til det andet.

rich-media-2
Det tager under et minut at skifte fra det ene værktøj til det andet. Foto: Rototilt.

Aalborg-baserede Jørgen Rasmussen Gruppen har 35 års erfaring med både slaggesortering og specialopgaver inden for miljøvenlig affaldssortering.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har Rototilt på vores maskiner i forvejen, og jeg har været tilfreds med både produktet og servicen. Der har ikke været nogen fejl ved produkterne, og de er meget driftssikre, siger driftslederen.

Rototilt-koncept på vej til mindre gravemaskiner

Se også:

Rototilt-koncept på vej til mindre gravemaskiner

- Men når jeg har haft en maskine, som jeg gerne vil have til at virke anderledes, så har jeg ringet til Skovteknik og med det samme fået en i røret, som kunne fortælle, hvad vi skulle trykke på. Det er en fin support, synes jeg. På den måde er der altid en til at hjælpe og gøre det rimeligt hurtigt, fortsætter han.

Leverer til entreprenører

Det er vigtigt, at gravemaskinerne og deres udstyr er driftssikkert, for Aalborg-virksomheden behandler blandt andet forbrændingsslagge, røgrenseprodukter, bundaske fra kraftvarmeværker, bygningsaffald fra entreprenører, genbrugspladser og lignende.

rich-media-5
Virksomheden har valgt hurtigskift fra Rototilt for at spare arbejdstid. Foto: Rototilt.

Restprodukterne afsætter de til for eksempel entreprenører, som kan bruge dem til en gratis og miljøvenlig bundsikring, når de anlægger veje og pladser.

Forlængelse af ringvej sker med certificeret slaggegrus i vejkassen: Her er erfaringerne

Se også:

Forlængelse af ringvej sker med certificeret slaggegrus i vejkassen: Her er erfaringerne

Dette fokus på miljø har Jørgen Rasmussen Gruppen haft helt fra begyndelsen, da Jørgen Rasmussen stiftede sit enkeltmandsfirma under navnet Miljø-Teknik i 1984.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Man kan kalde os en genbrugsvirksomhed, siger Henrik Hosbond.