Abonnementsartikel

Hr. og fru Danmark har opdaget Danske Kloakmestres garantiordning.

Brancheforeningen Danske Kloakmestres garantiordning, Kloakgaranti, har fået luft under vingerne. Siden foreningen relancerede ordningen under det nye navn Kloakgaranti for små to år siden, er kloakmestrenes kunder for alvor begyndt at bemærke den ekstra sikkerhed.

- Garantiordningen levede en lidt anonym tilværelse, indtil vi gav den navnet Kloakgaranti. Det skete med et sideblik til Dansk Byggeris Byg Garanti. Den er jo en sikkerhed for både håndværksfirmaerne og deres kunder. Tilsvarende er Kloakgaranti til fordel både for medlemmerne af Danske Kloakmestre og ikke mindst deres kunder, forklarer Mikael Skov.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han er medlem af bestyrelsen i Danske Kloakmestre med cirka 500 autoriserede kloakmestre som medlemmer.

Brancheforeningen har et næsten dugfrisk eksempel på, hvordan Kloakgaranti reddede situationen for en grundejer, som var kommet i klemme.

- De seneste par år er der kloakeret i haveforeningen AH Kildegaarden i Skovlunde, hvor jeg har et kolonihavehus. Foreningen sørgede for de store spildevandsledninger, hvorefter haveejerne så selv skulle få kloakmestre til at udføre arbejdet på de enkelte grunde, fortæller iværksætter og ingeniør Frans Ravn.

Færdigmelding kom aldrig

- Jeg fik fat i en kloakmester, som både lavede en tegning, sendte et tilbud og efterfølgende en regning. Den afsluttende attest på, at arbejdet var udført, kom bare aldrig. Så jeg frygtede det værste. AH Kildegaardens bestyrelse havde besluttet, at hvis dokumentationen ikke forelå på en bestemt dato, ville man opkræve 30.000 kroner pr. hus, siger Frans Ravn.

Problemets omfang gik op for ham, da han fandt ud af, at kloakmesteren var gået konkurs. Og den krævede færdigmelding for arbejdet dukkede aldrig op.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ad omveje hørte jeg heldigvis om Danske Kloakmestres garantiordning. Min kloakmester var ganske vist ikke længere medlem af brancheforeningen. Men det var han, da han udførte arbejdet for mig. Så jeg kontaktede Danske Kloakmestre. Det blev en superdejlig proces, hvor jeg oplevede en professionel og venlig behandling af min sag, fortæller Frans Ravn.

Om igen

Det blev kloakmester Steen Fobian fra firmaet Engholm Entreprise i Skævinge, der troppede op hos Frans Ravn i kolonihaven ved Skovlunde.

- Jeg ville indledningsvis lave en tv-inspektion af kloaksystemet hos Frans Ravn. Der var imidlertid for mange retningsændringer på de rør, den konkursramte kloakmester havde lagt, og der manglede også en spulebrønd i systemet. Derfor måtte jeg lave en del af arbejdet om og sætte spulebrønden, hvorefter jeg kunne lave tv-inspektionen og konstatere, at alt nu var i orden. Derefter kunne jeg lave færdigmeldingen og sende tegninger både til myndighederne via indberetningssystemet Byg & Miljø og til andelshaveforeningen, så Frans Ravn slipper for dummebøder, forklarer Steen Fobian.

- Det var en ukompliceret garantisag, hvor Kloakgaranti hurtigt fandt ud af, at garantiordningen dækkede. Derefter handlede det for mig bare om at få lavet arbejdet og færdigmeldingen så hurtigt som muligt, så Frans Ravn ikke længere skulle være uforskyldt i klemme, siger kloakmester Steen Fobian.

Under 14 dage

- Det er jo en kendt sag, at der er stramme faglige krav til kloakarbejde. Det skal være i orden, og det skal papirerne også. Derfor frygtede jeg, at jeg igen skulle have en Bobcat ind i haven, da problemerne meldte sig. Derfor har hele oplevelsen med Kloakgaranti været en stor lettelse. Det kom bag på mig, at det gik så hurtigt, efter at jeg havde kontaktet Danske Kloakmestre. Der var gået under 14 dage, da Steen Fobian lavede færdigmeldingen. Når jeg taler med venner og bekendte, er de imponerede. Vi har jo alle kloak, men vi forstår den ikke, fordi vi ikke kan se den, siger Frans Ravn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hos Danske Kloakmestre glæder Mikael Skov og den øvrige bestyrelse sig over succeshistorien fra Skovlunde.

- Det er oplevelser som den, Frans Ravn har haft, der er med til at skabe bevidsthed om Kloakgaranti som en vigtig gardering for forbrugerne. Alle medlemmer af Danske Kloakmestre er pr. automatik også medlemmer af Kloakgaranti. Det er yderligere et godt argument for at vælge en autoriseret fagmand, som er medlem af Danske Kloakmestre, når der skal laves kloakarbejde, siger Mikael Skov.