Abonnementsartikel

Hitachi Zaxis-6 serie er allerede blevet særdeles godt modtaget af det europæiske marked. Nu bliver 50,9 tons gravemaskinen i samme serie introduceret på det danske marked.

De første maskiner i Zaxis-6 serien fra Hitachi kom på det europæiske marked for knap et år siden, hvilket også inkluderede Danmark. Siden er der lanceret flere modeller i serien, og nu lander en absolut sværvægter også på dansk grund. Den nye Hitachi ZX490LCH-6 på 50,9 tons er udviklet med henblik på at opretholde en høj ydeevne, uden at det går ud over effektiviteten og driftsøkonomien. Den tunge gravemaskine lever ifølge producenten op til 6-seriens forbedringer i form af forbedret hydraulik og brændstofforbrug. Standard graveskovlen rummer tre kubikmeter.

Hitachi er i forvejen kendt for sin præcise hydraulik, og den har såmænd forbedret yderligere på ZX490LCH-6, som anvender Trias II-system, der reducerer brændstofforbruget. Teknologisk består Trias II af tre pumper og ventiler. Pumperne styres elektrisk til et præcist flow, hvor olien flyder separat til skovl-, arm- og bomcylindrene. Og frontudstyret bevæger sig hurtigere, fordi hver aktuator har sin egen pumpe. Brændstofbesparelsen opnås ved, at der med systemet skal føres mindre hydraulikolie tilbage til tanken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Motorforbedringer

Motoren er blevet mere pålideligt med hjælp af en ny, forstærket injektor. Stemplet er DLC-coatet, hvilket Hitachi læses som "kulstof med egenskaber som diamant", og den har et forstærket indgangsfilter. Den automatiske motorstop-funktion hjælper med at forhindre brændstofspild og reducerer støjniveauet, udstødningsemissionerne og CO2-niveauerne.

Maskinen anvender turbolader med variabel geometri samt recirkulation af udstødningsgassen (EGR). Samtidig lever maskinerne op til Euro IV-bestemmelserne om at reducere såvel støjniveau som emissioner. Det sker med efterbehandlingsenheden, der består af dieselkatalysator (DOC), ureablanderør, SCR-system og lyddæmper.

I kabinen har maskinføreren et fuldt justerbart sæde, ergonomiske håndtag, klimaanlæg og et avanceret musikanlæg. Samtidig leverer den 7" store LCD-skærm et bredt udvalg af teknisk information, som skal gøre det nemt for føreren at kontrollere maskinens status og indstillinger.