Abonnementsartikel

Arkil har som forventet præsteret væsentligt under 2015-niveau, men der er lysere udsigter for 2017.

Arkil Holding A/S har tidligere været ude og nedjustere forventningerne til regnskabet for 2016. Nu, hvor resultatet foreligger, står det klart, at selv om der er et lille plus i forhold til det sidst udmeldte, oplever koncernen helt som forudset et væsentligt fald i forhold til 2015.

Således realiserede virksomheden i 2016 en omsætning på 3.017 millioner kroner, hvilket er et fald på 9,9 procent i forhold til 2015. Det fortæller Arkil Holding i en pressemeddelelse, hvor den primære årsag til faldet i forhold til forventningerne ved årets start angives som en følge af et bevidst reduceret ordreindtag på større projekter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det oplyses endvidere, at det primære driftsresultat i 2016 udgør 6,3 millioner kroner mod 42 millioner kroner året før. Arkil Holding fortæller, at det primære driftsresultat er væsentligt påvirket af tab og nedskrivninger i størrelsesorden 94 millioner kroner på tre konkrete projekter, som også har påvirket tidligere regnskabsår negativt. Årets resultat før skat udgør 5 millioner kroner, hvilket er i den øvre ende af de tidligere udmeldte forventninger.

- Det blev i årets løb klart, at omkostningerne til færdiggørelse af flere projekter ville blive markant højere end forventet ved årets start. Den negative udvikling og reducerede forventninger til aktiviteten fremadrettet medførte midt på året beslutning om straks at afvikle forretningsområdet Civil Works og overføre fortsættende aktiviteter til bestående forretningsområder. Koncernens øvrige forretning har i 2016 fortsat den positive udvikling fra 2015 med en god aktivitet og tilfredsstillende udvikling, med en flot indtjeningsvækst, siger administrerende direktør Jesper Arkil.

Regnskabsåret 2017

I 2017 forventer ledelsen, at Arkil realiserer en omsætning i niveauet 3.000 millioner kroner og et resultat før skat i niveauet 60-90 millioner kroner.

- Ved indgangen til 2017 er de projekter, som har belastet regnskabet så hårdt de seneste to regnskabsår, endelig færdiggjort, bortset fra enkelte mindre restarbejder. Tilbage står det retslige efterspil, som må forventes at løbe over adskillige år. Udfaldet af sagerne kan, henset til omfanget, have betydning for resultatet i positiv eller negativ retning, når der foreligger en afgørelse. Organisationsændringerne som følge af en justeret strategisk retning har medført en markant omkostningsreduktion og en optimal struktur til det bestående forretningsfokus. Effekten af ændringerne er allerede set i 2016, hvor indtjeningen i den fortsættende del af koncernen er tilfredsstillende, en udvikling, vi forventer fortsætter i 2017, siger Jesper Arkil.

Der afholdes i øvrigt generalforsamling i Arkil Holding A/S onsdag den 26. april 2017.