Abonnementsartikel

Lavt vedligehold og ingen driftsstop - Michelin lover meget med deres nye luftløse radialhjul.

Driftstop og vedligeholdelse af selv de små kompaktlæssere kan være en dyr affære. Men nu bliver det minimeret - i hvert fald på hjulene. Sådan lyder det fra Michelin, der har lanceret et nyt, luftløst radialhjul, Michelin X Tweel.

Hjulet lanceres med to forskellige mønstre, hvor et er specielt designet til asfalterede veje.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Michelin X Tweel er én enhed, som erstatter den nuværende montering af dæk, fælg og ventil. Der er ikke behov for monteringsudstyr til montering af fælg og dæk. Når hjulet er fastspændt, er der heller intet lufttryk, som skal tjekkes. Michelin X Tweel har samme præstationer som et luftfyldt dæk, men uden risikoen for dyre driftsstop på grund af punktering eller anden ydre påvirkning, skriver Michelin i en pressemeddelelse.

Michelin X Tweel består af et universalt 8-huls nav i kraftigt stål, som gør det let at fastgøre hjulet på alle kompaktlæssere af standardtypen.

De stærke eger af polyuretan bevirker, at hjulet kan bære tung last og er modstandsdygtigt over for stød. Kørslen bliver blødere og giver en enestående energioverførsel, der reducerer de "hop", som kan opstå med luftfyldte dæk.

Det betyder ifølge Michelin, at føreren ikke bliver lige så træt, og at effektiviteten forbedres. Derudover skriver Michelin, at levetiden på hjulet er to til tre gange længere end luftfyldte dæk.