Abonnementsartikel

De nye pladevibratorer kræver et lavere hydraulikflow og kan derfor rotere mere frit.

Siden 1990'erne har Engcon fremstillet pladevibratorer til gravemaskiner, men problemet har været, at de krævede et så højt hydraulikflow, at de ikke kunne kobles direkte til tiltrotatorens ekstraudtag. Derfor kunne pladevibratorerne ikke roteres frit. Derfor mener producenten, at det vil øge anvendelsesområdet markant.

- Vi ved, at kombinationen af pladevibrator og gravemaskine er ideel, fordi den bidrager til en stor forbedring af arbejdsmiljøet for arbejderne i felten. De går ofte og styrer pladevibratorer nede i graveområderne, som kan være af meget varierende art, siger Johan Johansson, konstruktør og projektleder for Engcons nye pladevibratorserie.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Øget sikkerhed

Det drejer sig om de tre modeller PC3500, PC6000 og PC9500. Modelnavnets tal fortæller den pakningskraft i kilo, som den pågældende vibrator har.

- En anden stor fordel ved en pladevibrator på en gravemaskine er, at sikkerheden for jordarbejderne øges betydeligt. Ved pakning af jorden i et gravehul er der for eksempel stor risiko for, at vibrationerne fra pladevibratoren vil få gravehullet til at kollapse, så folk begraves under tunge jordmasser, siger Johan Johansson.

Den nye pladevibratorserie PC3500 vil få en fremtrædende præsentation på Engcons stand, når Bauma finder sted i München i april.