Abonnementsartikel

Miljøkoncernen vil integrere Sten & Grus Prøvestenen i Norrecco og sikre sig unik position i forhold til det kommende Lynnetteholm-projekt.

Sten & Grus Prøvestenen leverer miljøløsninger inden for jord- og affaldshåndtering til kunder i hovedsageligt Københavnsområdet. Virksomheden er placeret på Prøvestenen med et behandlingsareal på ca. 75.000 kvadratmeter.

Virksomheden har et stærkt miljøfokus, og har ligesom Norrecco udviklet et produktsortiment, der inkluderer genanvendelse af materialer fra nedrivning og salg af nye råmaterialer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Reconor-gruppen, der består af Norrecco og City Container, er en af de førende miljøløsningsvirksomheder i Danmark inden for logistik og ressourcemæssig håndtering af jord- og særligt bygge- og anlægsaffald.

Ressourcehåndtering sker i forretningsenheden Norrecco, som årligt håndterer ca. 1,6 mio. ton jord og 0,9 mio. tons byggeaffald. Reconor bidrager til den cirkulære økonomi ved at gøre det muligt for danske entreprenører at leve op til den miljøpolitiske dagsorden om bæredygtig genanvendelse med fuld sporbarhed.

Det strategiske opkøb af Sten & Grus Prøvestenen er det femte opkøb Reconor foretager, siden Agilitas overtog i koncernen i 2015 og vil sikre Reconors planer om at udvide produktportefølje, kundebase og geografisk udbredelse.

Købet af Sten & Grus Prøvestenen vil især styrke Norreccos position Københavnsområdet, hvor adgangen til nye behandlingsarealer er stærkt begrænset. Kapaciteten på Prøvestenen er planmæssigt sikret i minimum de næste 12 år. Desuden styrker opkøbet Norreccos processer til genanvendelse af bygge- og anlægsaffald i produktionen af byggematerialer.