Abonnementsartikel

Sommervejret trækker folk mod vandet, men i København skal man flere steder holde sig fra en kølende tur i det blå, efter kloakvand har fundet vej til kanalerne.

Fire badeområder fra Fisketorvet og Langebro i København har så dårlig vandkvalitet, at man ikke må tage en dukkert. Det fremgår af siden badevand.dk.

Vandet er forurenet med kloakvand, skriver Ekstra Bladet, der citerer Politiken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lørdag er der løbet 90.000 kubikmeter spilde- og regnvand ud i Øresund, hvoraf de 10 procent er spildevand.

- Spildevandssystemet med kloakker, pumper og bassiner virkede egentlig, som det skulle, men når de så er fyldt op med den megen regn, lukker vi noget vand ud i havnen, for at det ikke skal komme op i gaderne. Så systemet virkede, men der vil komme overløb med så intensiv regn, som vi havde i lørdags, siger Astrid Skotte ifølge Ekstra Bladet til Politiken. Hun er presseansvarlig hos hovedstadens forsyningsselskab Hofor.

Det er kun halvanden uge siden, at samme område var ramt af lignende problemer.

Der har i de seneste år været arbejdet massivt på at klimasikre hovedstaden bedre mod kraftigt regn, men man er endnu ikke i mål, hvilket de seneste uger viser meget godt.

Spildevand, der udledes direkte i havet, har haft meget fokus det seneste års tid, efter det blev en stor sag, at netop Hofor sammen med Novafos havde fået tilladelse til at udlede 290.000 kubikmeter mekanisk renset spildevand i Øresund over en lille uges tid. Siden er en lang række lignende sager kommet frem.