Abonnementsartikel

Odense Letbane P/S udbyder nu to af udbudspakkerne, og samtidig vil man iværksætte tiltag, så underleverandører får mulighed for at vise deres interesse.

Lige nu er forsyningsselskaberne i gang med at flytte deres rør og kabler for at bane vej for, at letbane senere kan blive anlagt. Prækvalifikation på de første to store udbudspakker gik i gang 2. juli.

- Det første vi udbyder er transportsystemet, som skal bestå af skinner, stationer, master, kabler, signalsystemer og det store vedligeholdelsescenter nede ved Hjallese. Vi udbyder samtidig letbanevognene. Her er tale om to udbud, hvor ekspertisen findes i udlandet, da der ikke er bygget letbaner i Danmark før, fortæller adm. direktør Mogens Hagelskær.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den såkaldte prækvalifikation er blevet udbudt på en EU-database kaldet TED. Herefter kan interesserede leverandører melde deres interesse for at byde på opgaverne. Dernæst udvælger Odense Letbane P/S op til fem leverandører pr. pakke, som får lov til at byde.

Vi er som bygherre ikke involveret i, hvilke underleverandører, der kan få opgaver hos letbanen. Det afgør alene de kommende hovedentreprenører.

Adm. direktør Mogens Hagelskær

Odense Letbane P/S

Vælges i 2016

Efter første bud forhandles der efter en række på forhånd opstillede kriterier. Så bydes der anden gang, og forhandles igen.

Tredje gang er sidste bud. Herefter vælger letbanen sine to hovedleverandører til transportsystemet og letbanevognene. Hovedleverandørerne forventes udpeget i slutningen af 2016.

Undervejs i udbudsprocessen får de udenlandske bydere på pakkerne behov for at undersøge markedet for underleverandører. For at hjælpe hovedleverandører og underleverandører til at finde hinanden, iværksætter Odense Letbane P/S to tiltag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dels afholdes der to leverandørdage i efteråret - én for hver pakke - hvor det bliver muligt for de prækvalificerede og mulige underleverandører at etablere kontakt. Dernæst er letbanen ved at etablere et mødested på nettet, et såkaldte Konsortiematch, hvor interesserede underleverandører kan vise deres interesse for projektet ved at oprette en profil på sitet. Her kan de kommende bydere så lede efter underleverandører.

- Vi er som bygherre ikke involveret i, hvilke underleverandører, der kan få opgaver hos letbanen. Det afgør alene de kommende hovedentreprenører. Men vi vil gerne understøtte processen ved at hjælpe såvel byderne samt alle interesserede underleverandører til at finde hinanden. Så min opfordring til underleverandørerne er at benytte sig af de muligheder, som vi stiller til rådighed, lyder det fra Mogens Hagelskær.