Abonnementsartikel

Der er prestige, pokaler og gaver på spil, når 18-20 deltagere i tre kategorier dyster om DM under Kloakmessen i Fredericia.

Til januar går det løs med Kloakmessen i Messe C Fredericia, og i den forbindelse blændes der op for DM i Kloakarbejde 2018, som afvikles over to dage midt i udstillingsområdet.

- DM afvikles nu hvert andet år - i Fredericia - hvor det tidligere var hvert år, og det har smittet positivt af på antallet af tilmeldinger, fortæller Flemming Geipel. Han er bestyrelsesmedlem i Danske Kloakmestre og tovholder for Danmarksmesterskaberne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

DM foregår i tre kategorier, og i elevkategorien er mange af pladserne optaget, mens over halvdelen af pladserne blandt henholdsvis rørlæggerne og kloakmestrene er besat.

- Vi får altid en del tilmeldinger, når det er ved at være sidste udkald, så det tegner rigtig godt, konstaterer Flemming Geipel.

Han sigter mod et samlet deltagerantal på 18, således at halvdelen - tre fra hver kategori - går videre fra førstedagens indledende runder til finaledagen.

Konkurrencerne foregår som nævnt midt i udstillingsområdet, komplet med DJ og musik, og er med til at skabe liv og stemning ved Kloakmessen. DM-arealet er på 250 kvadratmeter, og der køres omkring 100 kubikmeter sand ind for at skabe de 18-20 sandkasser, hvor deltagerne knokler med opgaverne.

Takket være sponsorer får hver af vinderne gaver til en værdi af 10.000-15.000 kroner, og både for arbejdsgiverne og den enkeltes CV kan en mestertitel eller finaleplads give et godt boost.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- DM er også en vigtig faktor i forhold til at promovere vores fag. Vi oplever eksempelvis, at mange lokale/regionale medier kommer for at følge deres lokale navne. Sammen med vores kampagne skideligeglad.dk kan det være medvirkende til at fremme rekrutteringen til vores fag, som vi kæmper lidt med, forklarer Flemming Geipel.

Skideligeglad.dk er en hjemmeside med blandt andet en nyproduceret film, som omhandler faget og uddannelsen, og som skal skabe kontakt mellem firmaer og lærlinge.

Kloakmessen finder sted den 25.-26. januar 2018 i Messe C Fredericia.