Abonnementsartikel

Handler det om, at gravearbejdet skal udføres helt nøjagtigt og i én arbejdsgang, er Leica iCON excavate iXE3 et oplagt bud.

Den militære verden har været en stor bidragyder til de computere og navigationssystemer, vi har i dag. Heldigvis kan det bruges til andet end militære formål, og når det handler om udgravning, kan gps-teknologien give os muligheder, vi før ikke troede var mulige.

Alt det udnytter Leica i deres nye avancerede 3D-udgravningssystem kaldet iCON excavate iXE3, som giver en ydeevne og en effektivitet som slet ikke kunne opnås før. For ved hjælp af denne teknologi, kan selv meget kompliceret udgravningsarbejde udføres ned til centimeter niveau.

Artiklen fortsætter efter annoncen

2D og 3D

Leica iCON excavate iXE3 tilbyder både 2D- og 3D-maskinstyring i samme kontrolpanel. Derved er det også muligt at arbejde med dobbelthældningsfunktioner i 2D, såvel som referencemodeller og GNSS i 3D. Skiftet mellem de to systemer foregår blot ved et tryk på en knap.

I følge Leica kan man som noget nyt have mulighed for at oprette simple terrænmodeller via softwaren direkte i kontrolpanelet. Det giver både overblik og større fleksibilitet. Med det såkaldte PowerSnap konceptet siger Leica, at man har forenklet systeminstallationen, som dermed giver mulighed for hurtig udskiftning af kontrolpaneler mellem de forskellige maskiner.

iCON excavate iXE3 bruger 3D-designmodeller i CAD systemet som også kendes fra tekniske tegninger. Der anvendes også den såkaldte GNSS-teknologi, som er i stand til at guide maskinføreren. På skærmen vises udgravning og fyld nemlig i realtid, og det betyder, at der ikke er nogen forsinkelse med visningen på skærmen og skovlens bevægelser, og dermed kan der graves ud efter referencedesignet.

Også til tiltrotator

I kraft af Leica iCON excavate iXE3 er forsynet med integreret understøttelse af tiltrotator, vil maskinføreren få en helt tydelig information til guidning af den faktiske tilt- og rotationsstilling i forhold til det gravearbejde, der skal udføres.

I følge Leica er denne funktion er med til at øge produktiviteten og derved gøre det muligt at maksimere brugen og udnytte fordelene.