Abonnementsartikel

Vejen til en læreplads i bygge- og anlægsbranchen er blevet betydelig kortere for dem, der ønsker at uddanne sig til håndværker.

En opgørelse fra Dansk Byggeri estimerer, at der i 2018 oprettes godt 3870 flere lærepladser i byggeriet i forhold til 2014. Det er dejligt at se, at den høje beskæftigelse smitter af på antallet af praktikpladser, siger underdirektør Louise Pihl i en pressemeddelelse fra Dansk Byggeri.

Dansk Byggeri har set på udviklingen i de seneste fem år, og pilen peger kun opad. Virksomhederne i byggeriet tager i stigende grad lærlinge, og det dokumenteres af tallene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I 2014 fik godt 6.000 en læreplads i byggeriet. I 2018 forventer Dansk Byggeri, at antallet af af aftaler om praktikplads inden for bygge- og anlægsbranchen stiger til knap 10.000.

Stigningen er på 64 procent på fem år. Den skønnede udvikling i 2018 er baseret på tendenserne fra de første fire måneder i år.

Sammenlignet med 2017 viser de første fire måneder af 2018 en stigning på 17 procent i antallet af aftaler om praktikpladser.

- Jeg glæder mig over udviklingen. Vi har opfordret vores medlemmer til at oprette praktikpladser, og det budskab har de taget til sig. Den høje beskæftigelse i byggeriet smitter af, og der bliver oprettet mange nye lærepladser. Branchen har brug for faglærte medarbejdere, så virksomhederne kan løse den stigende mængde opgaver, siger underdirektør Louise Pihl, Dansk Byggeri.

- De første fire måneder af 2018 lover godt for resten af året, og jeg er spændt på, om vi i 2018 når de magiske 10.000 nye praktikpladser i byggeriet. Som udviklingen ser ud nu, er vi meget tæt på, siger Louise Pihl.