Abonnementsartikel

Fem medlemmer af fagforbundet 3F stod klar med faner onsdag morgen. Trods forsamlingsforbud holder man øje med virksomheder uden overenskomst, lyder meldingen. 

Debatten raser stadig heftigt i forhold til brugen af udenlandsk arbejdskraft i byggeriet. Dog er temaet skiftet en anelse i forbindelse med corona-krisen. Det er ikke længere kampen mod løndumping, der står øverst på dagsordenen for landets største fagforening 3F, men snarere karantæneregler.

Udenlandske bygningsarbejde kan nemlig stadig komme til Danmark fra hele EU, som man har set det på blandt andet byggeriet af Finger E i Kastrup Lufthavn og på Gødstrup Supersygehus nær Herning. Men selv om det ikke er lovligt at samles mere end ti personer, er der stadig mulighed for at lufte sin utilfredshed. Det har en håndfuld fagforeningsaktive i Aalborg fundet ud af. Fra morgenen mødte fem mand høj op og demonstrerede foran en byggeplads, hvor HR Group opererer. Det skriver Nordjyske

Artiklen fortsætter efter annoncen

3F ønsker at markere overfor HR Group og ejer Thomas Hansen, at man stadig holder øje med virksomheden, der ikke har overenskomst. 3F'erne påpeger også, at HR Group benytter udenlandske håndværkere, der ikke som danske turister skal 14 dage i karantæne, før de må komme rundt imellem andre folk.

- Vi forstår ikke, at en dansker, der kommer ind i landet, skal i 14 dages karantæne. Men vi har tusindvis af håndværkere, der drøner over grænsen og skal ikke i karantæne, udtaler John Andersen fra 3F Aalborg til avisen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra HR Group.