sonsoreret-indhold

Abonnementsartikel

Når du skal vælge belysning i en hal til varer, maskiner, produktion eller andre industrielle formål, er det vigtigt at du vælger den rigtige belysning. Det er det fordi at hallens infrastruktur har stor indflydelse på det arbejdsmiljø som du som medarbejder har, og de varer som hallen skal huse

I denne artikel stiller vi skarpt på hvorfor du skal bruge ressourcer på at tage den rigtige beslutning, når det kommer til belysning af din maskinhal.

Mange af disse overvejelser afhænger af den kontekst som din maskinhal skal bruges i, så når du skal udstyre din arbejdsplads med belysning, skal du huske at overveje hvordan lokalet skal bruges.

Farve og lysstyrke

En god indledende overvejelse er farven og lysstyrken på pærerne. Det handler ikke om at din arbejdsbelysning skal være rød, blå og grøn, men snarere hvor varm eller kold belysningen skal være. Denne måles i enheden Kelvin. Dårlig belysning kan genere, og udgøre en risiko for uheld hvis det blænder eller ikke lyser nok op.

Hvis du bruger lokalet til udelukkende at opbevare varer er det måske ikke nødvendigt med total oplysning, hvorimod der vil være en række større krav til belysningens styrke hvis der arbejdes meget i lokalet, for eksempel med produktion eller samling af enheder i et værksted. Ved arbejde inden for er der krav for en belysningsstyrke på i alt 500 lux. Nogle opgaver kan desuden stille krav til pærens evne til at gengive farven korrekt, hvilket måles i Ra, fra 0 til 100.

Beskyttelse af varer

Ligegyldigt hvordan hallen bliver brugt, kan det dog være en god idé med kraftig belysning i alle hjørner og kroge. Det skyldes at belysningen kan skabe en sikkerhed for hallens indhold. Om det er maskiner, varer eller andre værdifulde ting du har mens du er, og ikke er på arbejde, kan god belysning sende et signal. Skulle du blive udsat for tyveri vil dine ting være oplyst så de kan ses tydeligt af naboer eller på overvågning.

Er du ved at bygge nyt, eller overvejer du at skifte din nuværende belysning ud? Så kan du klikke her og se udvalget på PlusLED's hjemmeside, der har et stort udvalg af industrilamper.

Midlertidige lysinstallationer

På arbejdspladser som byggepladser er der også meget at vinde på god belysning. Der er penge at spare på nye innovative løsninger der gør det nemmere at montere og afmontere belysning, samt gør arbejdspladsen mere sikker at arbejde på.