Abonnementsartikel

Et nyt, rekreativt område skal etableres i Lisbjerg. Overskudsjord fra byens bygge- og anlægsprojekter skal bruges til at opføre bakker og dermed spare klimaet for den belastning, der forekommer ved deponering af jord langt væk

Byudviklingen når nye højder i Lisbjerg udenfor Århus, når man i begyndelsen af juni begynder etableringen af et nyt, rekreativt område med op til 12 meter høje bakker.

Knoldene kommer til at bestå af overskudsjord fra byggepladserne i byen, og derfor bliver projektet ikke blot en gevinst for indbyggerne i Lisbjerg men også for miljøet. Der forventes nemlig at blive 58.000 kubikmeter ren jord i overskud i forbindelse med anlæg af de første nye veje og boligområder i byen. Det betyder, at omtrent 2900 lastbiler kan aflæsse i nærområdet fremfor at deponere jorden langt væk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fordi det hele afhænger af de aktuelle byggeaktiviteter i området, er det dog lidt op ad bakke med tidshorisonten på projektet. Man forventer, at der vil gå tre år, før de nye tinder er klar til at blive besteget.

Det er meningen, at området skal sikre en god forbindelse mellem byen og de omkringliggende skovarealer.

- Byudviklingen i Lisbjerg er meget mere end mursten og asfalt. Vi arbejder strategisk med at trække landskabets kvaliteter helt ind i byen og give lisbjerggenserne de bedste forudsætninger for at udnytte dem, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø i Århus Kommune.

Bakkerne skal dække et areal på 44.000 kvadratmeter, der bliver frit tilgængeligt for alle.