Lyt til artiklen:

Volvo har forvandlet Lego model til en rigtig maskine

00:00
Hastighed: ???x
02:16

Volvo har netop præsenteret prototypen på den nye 'selvlærende' koncepthjullæsser Volvo LX03, der er designet med inspiration fra en Lego Technic maskine.

Inspireret af et koncept udviklet af Volvo CE og Lego Technic ingeniører og designere, er Volvo LX03 en milepæl, der bryder nye veje inden for smart byggeteknologi, skriver Volvo.

- Vi er nødt til at transformere byggebranchen med smarte og mere bæredygtige løsninger, der vil have en indflydelse på global skala. Afsløringen af ??LX03-prototypen repræsenterer netop det, og er et vidnesbyrd om vores ingeniørers utrolige ekspertise og vores forenede engagement i positiv forandring. Sammen med Lego koncernen rykker vi grænserne for både teknologi og fantasi, fortæller Melker Jernberg, præsident for Volvo CE.

Hvad der startede som et spændende projekt mellem designere og ingeniører hos de to virksomheder, for at udforske potentialet for fremtidig byggeri, udviklede sig over tid, med hjælp fra et hold smarte børn, til lanceringen af 42081 Lego Technic Concept hjullæsser Zeux.

Lego koncernens produktchef for Lego Technic, Niels Henrik Horsted, siger:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vores to virksomheder har haft et særdeles succesfuldt partnerskab gennem årene, hvor vi har samarbejdet om flere Lego Technic modeller. Men det er første gang, vi laver en rigtig maskine baseret på en model og ikke omvendt - og det er det, der gør dette til et helt unikt projekt.

Legomodellen har været i butikkerne siden august 2018.

Samarbejdsmaskiner

Prototypen LX03 er blevet bygget af et dedikeret team af ingeniører, programmører og værkstedsteknikere fra Volvo CE-steder i Eskilstuna, Sverige og Konz, Tyskland, i samarbejde med designteamet i Göteborg, Sverige.

rich-media-1
Volvo LX03 kan programmeres af kunder til at udføre tunge, gentagne eller farlige opgaver, hvilket reducerer behovet for et menneske på stedet. Foto: Volvo.

Det er en 5-tons hjullæsser, der er udviklet som et modulært koncept, med mulighed for at blive gjort større eller mindre med blot en eller to ændringer i fremstillingsprocessen.

Den deler også sin drivlinje med L25 Electric, hvilket gør den til en nul-emission, støjsvag maskine med en køretid på op til otte timer - afhængigt af dens anvendelse.

Maskinen har kapacitet til at tilpasse sig forskellige scenarier, træffe beslutninger i realtid og vigtigst af alt - samarbejde med mennesker.