Lyt til artiklen:

Jorton tager kampen op mod lange leveringstider: Støber egne elementer

00:00
Hastighed: ???x
01:31

Abonnementsartikel

En projektleder hos Jorton fik idéen til selv at støbe elementer på grund af lange leveringstider, men hjemmestøberiet er kun en midlertidig løsning, fastslår han.

Man plejer at sige, at tålmodighed er en dyd. Men det er ikke altid sandt for nogle gange betaler utålmodighed sig.

På grund af de lange leveringstider på elementer, har Jortons projektleder Martin Fæster Nielsen taget sagen i egen hånd, ved at igangsætte produktionen af elementer til en tunnel, der skal fragtes til Ishøj på det sjællandske letbaneprojekt.

- Man skal ikke tro, at vi nu skal til at agere elementfabrik og i fremtiden selv vil producere elementer til vores projekter. Dette er et enkeltstående tilfælde og skyldes alene den meget pressede situation i forhold til leveringstider, vi oplever i branchen.

Martin Fæster Nielsen, projektleder hos Jorton.

Martin har naturligvis sørget for at indhente de nødvendige tilladelser, inden han satte gang i støbningen:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Leveringstiderne truede med at forsinke projektet så vi måtte tænke kreativt. Vi havde jo kompetencerne og folkene til selv at støbe elementerne, hernæst manglede vi blot tilladelserne, som vi hurtigt fik i hus. Derfor står vi nu og kan støbe elementerne her i Kolding, hvorefter vi fragter dem til Sjælland, fortæller Martin Fæstner og fortsætter:

rich-media-2
Den store efterspørgsel på materialer har presset entreprenøren til at gå nye veje i bestræbelserne på at færdiggøre projekter til tiden. Pressefoto.

- Man skal ikke tro, at vi nu skal til at agere elementfabrik og i fremtiden selv vil producere elementer til vores projekter. Dette er et enkeltstående tilfælde og skyldes alene den meget pressede situation i forhold til leveringstider, vi oplever i branchen. Men det er jo rart, at når tingene spidser til, kan man handle hurtigt og løse de udfordringer, der opstår, til glæde for os selv og bygherren.

På billedet kan man se Jortons folk i færd med at anlægge en vandret bundplade som støbeplads, hvor tunnelen efterfølgende skal forskalles, armeres og støbes ovenpå.