Lyt til artiklen:

Corona-flytning åbner for flere udstillere

00:00
Hastighed: ???x
03:48

Abonnementsartikel

Udstillerlisten vokser med 10 ekstra virksomheder.

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Det konstaterer formanden for brancheforeningen Danske Kloakmestre, Mikael Skov, og messechef Lars Søndergaard hos Messe C i Fredericia samstemmende. Oprindelig skulle Kloakmessen 2022 have været afviklet den 27. og 28. januar. Det forhindrede corona-restriktionerne til ærgrelse og sorg for både arrangører og de 144 udstillere. Så rykkede kloakmestrene og Messe C messen to måneder og samtidig ind i messecentrets største hal. Det giver plads til, at der nu kan holdes Kloakmessen 2022 den 24. og 25 marts med en halv snes ekstra udstillere. Dermed er messen sikret ny udstillerrekord.

- Messen var totalt udsolgt, da corona ramte os. Derfor gik vi i gang med at omrokere, og det lykkedes at finde nye dage i kalenderen. Samtidig fik vi mulighed for at flytte Kloakmessen ind i én samlet hal, hvor vi tidligere brugte to mindre haller. Det giver mere luft mellem standene og samtidig mulighed for, at vi kan tilgodese de firmaer, der stod på venteliste til at få en stand, fortæller messechef Lars Søndergaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det har en halv snes firmaer fluks takket ja til, og dermed sætter Kloakmessen 2022 ny rekord med 154 udstillere.

Corona skabte mulighed

Messe-optimismen bobler også hos Danske Kloakmestre, hvor formand Mikael Skov ser frem til en messe med bredere gange og mere luft, selv om antallet af udstillere er øget.

- Vi var naturligvis ærgerlige over, at vi ikke kunne holde Kloakmessen som planlagt, og vi er kede af det bøvl, flytningen har givet for vores samarbejdspartnere. Men sorg er vendt til glæde nu, hvor vi kan se, at messen faktisk er blevet interessant for flere. Kloakmessen er jo branchens helt store mødested, hvor der præsenteres såvel nyt grej og materiel som nye muligheder for kloakmestrene. Derfor er det dejligt, at alle har taget flytningen positivt, siger Mikael Skov.

rich-media-2
Danske Kloakmestres formand, Mikael Skov: "Messen er blevet interessant for flere". Pressefoto.

Store forventninger

Blandt de firmaer, der tidligere stod på venteliste, men som nu får plads på den større messe, er Maxpartner i Taastrup. Maxpartner leverer grej og service inden for landmålingsudstyr til bygge- og anlægsbranchen. Men også specifikt til kloakmestrene.

- Vi ser virkelig frem til Kloakmessen, hvor vi vil præsentere løsninger, der specielt er målrettet kloakbranchen. Alt hvad der graves ned, skal jo registreres. Det behøver man ikke længere en uddannet landmåler til. Vi har lavet løsninger, hvor kloakmesteren selv klarer indmålingen og dermed sparer både tid og penge, forklarer salgsdirektør Jonas Nielsen hos Maxpartner Danmark A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Glemte at booke

Hos virksomheden Landia i Lem ved Ringkøbing er der stor tilfredshed med den nye chance for at deltage i Kloakmessen.

rich-media-4
Den femte udgave af Kloakmessen er på vej, og som altid ventes messen at blive et tilløbsstykke fra branchens folk. Pressefoto.

- Vi troede faktisk, at vi havde booket stand på Kloakmessen. Det viste sig, at vi havde glemt det. Derfor var det dejligt at få at vide, at der var skabt mulighed for flere stande, siger salgsdirektør Thorkild Maagaard hos Landia, som blandt andet producerer pumper til spildevand.

Lancerer nyt 3D-system

Efter at have haft forhandling gennem et maskinfirma, er virksomheden iDig Danmark i fuld gang med en selvstændig tilværelse med maskinstyringssystemer til entreprenør- og kloakbranchen. Der bygges et forhandlernetværk op i hele landet, og direktør Mads Andersen ser frem til at profilere firmaet og produkterne på Kloakmessen. Og ikke mindst til at lancere iDigs helt nye 3D-system.

- Vi har haft 2D-systemer i mange år. Nu kommer der også 3D. iDig er ganske specielt, fordi systemet er flytbart. Sensorerne fungerer med batterier og solceller, og de kan nemt og enkelt klikkes af maskinen, når arbejdsdagen er forbi, og man går hjem. Både sensorer og antenner flyttes også nemt fra maskine til maskine" forklarer Mads Andersen.