Lyt til artiklen:

Manitou på fast kartoffel-tjans

00:00
Hastighed: ???x
01:50

Abonnementsartikel

Thorsens Chipskartofler i Sunds ved Herning har fået ny teleskoplæsser.

Halvandet kilo er en ganske anvendt mængde i standardposen, når man køber kartofler i supermarkedet. Dem skal man så flytte små 27 millioner af for at nå op på siden af Erik Thorsens nye Manitou-teleskoplæsser. Totalt håndterer maskinen nemlig i omegnen af 40.000 tons kartofler i løbet af et års tid.

Erik Thorsen modtager kartoflerne fra hovedsagelig fast tilknyttede avlere, behandler dem, og ser dem forlade fabrikken på lastbiler på alle tider af døgnet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ind på bånd - ud med Manitou

- Totalt forventer vi at omsætte omkring 150.000 tons i sæsonen 2021-2022. Vi lagrer 40.000 tons kartofler, som lægges ind på lageret og taget ud igen. Det er det, vores nye Manitou MLT841-145 PS+ teleskoplæsser klarer. Kartoflerne køres ind i produktionen på bånd og ud med Manitou. Sådan fungerer det godt, og den nye læsser har afløst en anden af et andet mærke, fordi vi bare ville prøve noget andet. Derfor fik vi distriktschef Hugo Sterring hos Scantruck til at levere en Manitou. Det er samme maskinfører, der kører maskinen det meste af tiden, og jeg har ikke hørt klager over, at vi har skiftet maskinmærke, siger Erik Thorsen.

rich-media-2
Manden bag Thorsens Chipskartofler, Erik Thorsen, og maskinfører Ingus Slisans, som er fast mand i kabinen på den nye Manitou MLT841-145 PS+. Pressefoto.

Teleskoplæsseren løfter op til 4100 kg og har en løftehøjde på 7,6 meter. Den er udstyret med en specialskovl fra KST i Kølkær på den anden side af Herning. Med Ingus Slisans i førersædet flytter maskinen de mange millioner kartofler og sørger for, at der kontinuerlig er nye forsyninger til vask og sortering, inden den endelige kvalitetskontrol. Han har arbejdet hos Thorsens Chipskartofler i 15 år og er fortrolig med alle led i produktionen.