Lyt til artiklen:

Trimble introducerer horisontalstyring med automatik til jordkompaktorer

00:00
Hastighed: ???x
02:06

Abonnementsartikel

Amerikanske Trimble er klar med nyt udstyr til jordkompaktorer. Det er nu muligt at få horisontalstyring med automatik til maskinerne.

Trimble har præsenteret en horisontalstyring med automatik på Trimble Earthworks maskinstyringsplatform til jordkompaktorer.

Det er ifølge Trimble branchens første autostyringsløsning til jordkompaktorer og næste skridt på vejen mod Trimbles vision om selvstyrende entreprenørmaskiner. Den automatiske horisontalstyring hjælper føreren med at skabe overflader af højere kvalitet og med en mere konsistent komprimering. Løsningen kan anvendes sammen med jordkompaktorer af alle mærker og modeller, hvilket betyder, at entreprenører med en blandet flåde hurtigt kan få sine penge hjem igen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Trimble Earthworks automatiske horisontalstyring styrer jordkompaktoren automatisk ved hjælp af en 3D-model eller en digital linje, der følges i softwaren. Dette øger produktiviteten og kvaliteten ved komprimeringen for både erfarne og mindre erfarne førere ved, at man har præcis kontrol over overlapningen mellem kørsler. Autostyring gør førerens arbejde nemmere samtidig med, at risiko for over- og underkomprimering minimeres, således at man får et mere konsistent underlag, hvilket betyder højere kvalitet og et produkt, der holder længere.

- Vi satser helhjertet på innovation og løsninger for byggebranchen - vi vil imødekomme vores kunders behov uanset i hvor høj grad, de har tænkt sig at automatisere, både nu og i fremtiden. Det er vanskeligt at styre en jordkompaktor og få perfekt nøjagtighed og konsistens, men over- og underkomprimering fører til spild af tid og materialer og mindre holdbare overflader, siger Scott Crozier, der er administrerende direktør for Trimble Civil Construction.

I 2020 præsenterede Trimble også horisontal autostyring som en del af maskinstyringsplatformen Trimble Earthworks for bulldozere. Horisontalstyring med automatik til bulldozere anvendes til at få maskinen til automatisk at følge en vandret linje for eksempel bagsiden af en kantsten, en brudlinje, vejens midterlinje eller hældningens bund uden førerens hjælp.