Lyt til artiklen:

Stærkt regnskab hos BMS resulterer i kæmpe kran

00:00
Hastighed: ???x
01:46

Abonnementsartikel

Optimismen er stor hos BMS. En af verdens største kraner er netop bestilt, og der skal allerede i år ansættes mange nye medarbejdere i BMS Heavy Cranes

BMS koncernen, der har base i Aalborg, er ifølge IC50-toplisten verdens 6. største og Europas 3. største kranselskab.

Koncernen har netop afleveret regnskabet for 2021 - det hidtil bedste med et resultat på 261 millioner kroner efter skat på baggrund af en omsætning på 2,8 milliarder kroner. De tilsvarende tal var i 2020 på henholdsvis 209 millioner og 2,1 milliarder kroner.

- 2021-resultatet kan kun betegnes som meget tilfredsstillende særligt med baggrund i coronaudfordringerne, som vi nu forhåbentligt er ved at lægge bag os. På den baggrund har vi også en forventning om at kunne fortsætte den kontrollerede vækst i de kommende år. Situationen omkring Ukraine skaber dog risiko for afmatning specielt indenfor byggeriet, vurderer koncerndirektør Jens Enggaard.

Han fortæller, at der frem til 2024 er afsat 1 milliarder kroner til indkøb af endnu mere moderne og energivenligt materiel, primært kraner til blandt andet support af en travl vindindustri. Et forretningsområde, der ventes endnu mere tryk på netop som følge af Ukraine-situationen og Vestens behov for at mindske den russiske olie- og gasafhængighed.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Antallet af fuldtidsansatte i koncernen steg i 2021 fra 1018 til 1144 - i et år hvor virksomheden samtidig investerede for cirka 600 millioner kroner.

I de kommende år er mindst et eksemplar af en af verdens største kraner desuden på vej til BMS Heavy Cranes.