Lyt til artiklen:

Ny 40-tons kineser

00:00
Hastighed: ???x
02:05

Abonnementsartikel

Sany har lanceret en ny gravemaskine til grusgraven. Dansk importør roser udviklingen.

Med en placering som nummer fire på sidste års Yellow Table cementerede kinesiske Sany, at de er blandt verdens største spillere, når det kommer til entreprenørmateriel. Alligevel er de gule maskiner et forholdsvist sjældent syn på disse kanter, men nu forsøger producenten at skubbe lidt gang i det europæiske marked med en ny gravemaskine.

SY390H er navnet og modellen vejer lige omtrent 40 tons. H står for heavy og skal indikere, at maskinen er særligt egnet til de tungere opgaver, som man finder i eksempelvis grusgrave. Det er den, fordi den er designet til krævende forhold. Det gælder især undervognen, der har en bredde på 3,2 meter for øget stabilitet. Bælterne er konstrueret således, at maskinen har særdeles godt grip på solidt og stenet underlag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Graveren har en 342-hestekræfters Cummins L9-C motor installeret, som lever op til EU's Stage V-krav. Hydrauliksystemet er fra Kawasaki og den kombination gør ifølge Sany maskinen i stand til at levere både høj ydeevne, når der er brug for det og ganske lavt brændstofforbrug under mindre krævende arbejde.

Maskinen er udstyret med en 10-tommers touchskærm, der er ganske læsbar selv i direkte sollys, og som er nem at betjene selv med arbejdshandsker på. Der sidder i øvrigt som standard to kameraer på maskinen, som kan tilgås via touchskærmen for et bedre panoramisk udsyn.

I Danmark er det Snertinge Maskinforretning på det vestlige Sjælland, der har importen af gravemaskinerne fra Sany.

Her ser ejer Lars Pedersen frem til at modtage den første SY390H.

- Der er hele tiden udvikling i gang hos Sany. Det er et skønt produkt med den nyeste Kawasaki-hydraulik og en god garanti på enten 5 år eller 10.000 timer alt efter, hvad der kommer først, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lars Pedersen forventer at få de to første SY390H leveret i løbet af 2022, men leveringstiden er svær at forudsige, ligesom man oplever det hos stort set alle andre maskinimportører.