Lyt til artiklen:

DI vil have nedriverfirma med i tiltalen for ulovlig nedrivning

00:00
Hastighed: ???x
02:23

Abonnementsartikel

Der blev begået en række lovovertrædelser i forbindelse med nedrivningen af et hus i Næstved sidste vinter.

Det er normal procedure, at håndværkere lægger værktøjet fra sig og forlader arbejdspladsen ved et strakspåbud.

Men det var ikke tilfældet på Susåvej 3 i Næstved, skriver Sjællandske Medier

Artiklen fortsætter efter annoncen

For nedriverfirmaet fortsatte arbejdet få timer efter, at kommunens sagsbehandler udstyrede håndværkerne med et påbud om øjeblikkeligt at stoppe yderligere ødelæggelser af det gamle bevaringsværdige bindingsværkshus fra 1825 på adressen.

Af den grund er det vigtigt at statuere et eksempel over brodne kar i nedrivningsbranchen set i lyset af en række andre lovovertrædelser under nedrivningen, udtaler formand for Nedrivning & Miljøsanering i DI Byggeri, Thomas Kingo, til mediet.

Han opfordrer derfor anklagemyndigheden til at tage pågældende nedrivningsfirma med i tiltalen mod ejeren af bindingsværkshuset, der 27. december rev huset ned til grunden med en gravemaskine.

Byggeaffald blev ikke anmeldt til kommunen

Ved nedrivningen af et hus er det normal praksis, at entreprenørfirmaet først skal se en godkendelse til nedrivning, hvorefter firmaet udarbejder en miljøscreening af byggeriet og anmelder byggeaffaldet til kommunen.

Men det skete ikke i forbindelse med nedrivningen på Susåvej 3.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg synes, det er vigtigt at anklageskriftet også kommer til at omfatte, at der ikke er lavet miljørapport før nedrivning, at byggeaffaldet ikke er blevet anmeldt til kommunen, og at bygherre og nedriver ikke kan dokumentere, hvad der er sket med det giftige byggeaffald, siger Thomas Kingo.

Kommunen er derfor ikke bekendt med, hvor eventuelle giftige stoffer som asbest og PBC kan være havnet henne i forbindelse med nedrivningen af bindingsværkshuset.

- Det er vigtigt for os at slå fast, at langt hovedparten af landets nedrivningsfirmaer følger spillereglerne. Derfor ser vi frem til, at der statueres et eksempel overfor et firma, som er med til at give branchen et dårligt omdømme og ødelægger den fair konkurrence, siger Thomas Kingo.

Chefanklager ved Sydsjællands og Lolland Falsters Politi, Charlotte Skovmand, bekræftede onsdag over for Sjællandske Medier, at anklagemyndigheden har besluttet at rejse tiltale mod ejeren af Susåvej 3.

Men om entreprenørfirmaet også er med i tiltalen, det er endnu uvist. Som det er nu, kan anklageren ikke gå i detaljer med tiltalen, eftersom den ikke er blevet forkyndt for ejeren af huset.