Lyt til artiklen:

Verdens Vildeste Brobyggere: Lærlinge knoklede sig til sejr

00:00
Hastighed: ???x
02:12

Abonnementsartikel

Tre hold dystede i at konstruere den bedste bro på bare syv timer.

Efter fire måneders intens forberedelse og planlægning skød tre broer op over den 12 meter brede Obels Kanal i hjertet af Aalborg på en arbejdsdag.

Byggedysten kulminerede i massiv jubel og glæde, da Hold 2 snuppede sejren i konkurrencen Verdens Vildeste Brobyggere i starten af juni.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en helt fantastisk fornemmelse at stå her som vindere. Mit hold og jeg har lagt så mange timer og kræfter i det her projekt, så jeg er bare helt vildt stolt over, at vi går ud og realiserer vores idé til et færdigt projekt, der står helt skarpt, siger en stolt tovholder på vinderholdet, Theis Heinrich Klausen i en pressemeddelelse.

rich-media-2
Vinderholdet festede løs på scenen i Aalborg. Foto: Lars Horn, Baghuset

Forud for sejren var gået fire måneder med at udvikle, designe og planlægge den 12 meter lange buebro, som skulle være i stand til at gå over C.W. Obels Kanal i Aalborg.

Fremtidens brobyggere dystede på Engholmene

Se også:

Fremtidens brobyggere dystede på Engholmene

Sikrer kloge hænder

Verdens Vildeste Brobyggere afholdtes i år for tredje gang i historien. Konkurrencen skal modarbejde en forventet, kedelig udvikling på arbejdsmarkedet - at der i 2030 kommer til at mangle knap 100.000 faglærte i Danmark.

Arrangørerne ønsker at hylde, synliggøre og ikke mindst demonstrere de faglærtes vigtige rolle i samfundet.

rich-media-4
Deltagerne er studerende på forskellige erhvervsuddannelser. Foto: Lars Horn, Baghuset

Deltagerne tæller alt fra lærlinge til ingeniørstuderende og med Theis Heinrich Klausens deltagelse, blev der skrevet et nyt kapitel i historien om Verdens Vildeste Brobyggere. Det var nemlig første gang at en handelselev var med.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den største oplevelse har helt klart været at stifte bekendtskab med den enorme mænge faglige viden, mine medstuderende har budt ind med.

Theis Heinrich Klausen, handelselev, Hjørring

Faglighed styrker broprojekt

Handelseleven har i de fire måneder op til konkurrencedagen haft ansvar for budgetlægning, materialevalg, indkøb og planlægning af leverancer, samt kontrol af de brugte mængder.

Rollen som sit tovholder har passet handelseleven perfekt, da han har kunnet trække på sin viden og erfaring fra dagligdagen som elev i Hjørring.

Få millimeter gjorde forskellen under bromontering

Se også:

Få millimeter gjorde forskellen under bromontering

- Jeg har taget min rolle i Bygma med ind i projektet og har haft særligt fokus på at sikre kvaliteten og sporbarheden i projektet samt minimeringen af materialespild, siger Theis Heinrich Klausen.

rich-media-8
Bygma sponsorerer konkurrencen Verdens Vildeste Brobyggere. Foto: © Michael Bo Rasmussen, Baghuset.