Lyt til artiklen:

Fremtidens brobyggere dystede på Engholmene

00:00
Hastighed: ???x
01:35

Abonnementsartikel

Tre hold unge lærlinge og studerende dystede lørdag i "Verdens Vildeste Brobyggere".

Engholmene i København dannede lørdag rammerne for konkurrencen "Verdens Vildeste Brobyggere", hvor tre hold - bestående af lærlinge fra erhvervsuddannelserne og studerende fra DTU - byggede tre broer på tid over Engholmene i København.

Forud var gået nogle dage med forberedelse og lidt præfabrikation, men selv etableringen af broen foregik på en enkelt dag, nemlig i lørdags.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Teamet bag sprængværksbroen blev efterfølgende kåret som vinder.

rich-media-2
Foto: Lasse Sørensen.

Det er første gang arrangementet løber af stablen, men foreningen og partnerne bag initiativet forventer, at "Verdens Vildeste Brobyggere" fremover vil blive afholdt hvert eneste år.

- Det har været overvældende, sjovt, udfordrende og inspirerende at være med til at bygge broen. Det er vildt at se, hvordan den er kommet op at stå med den tidsplan og det pres, der har været. Det er så tilfredsstillende at stå tilbage og kunne sige, at det har man været med til at bygge, fortæller Lasse Sørensen, der er i lære som liftmekaniker-lærling hos GSV Materieludlejnings afdeling i Aarhus V.

En non-profit forening står bag arrangementet, der støttes af en lang række partnere inden for byggeriet.

"Verdens Vildeste Brobyggere er Danmarks nye, store brobygningskonkurrence, hvor vi hylder et fag, som Danmark altid har været førende i - kunsten at bygge smukke og spektakulære broer. Verdens Vildeste Brobyggere fejrer alle dem, der er med til at bygge broer i Danmark og resten af verden: de faglærte, de erhvervsuddannede, håndværkerne, arkitekterne, ingeniørerne og mange andre," lyder det på foreningens hjemmeside.