Lyt til artiklen:

Glostrup-entreprenør vinder opgave i omfattende skybrudstunnelprojekt

00:00
Hastighed: ???x
02:37

Abonnementsartikel

CG Jensen har fået entreprisen på landinddæmning og byggepladsetablering i forbindelse med anlæggelse af landets største skybrudstunnel.

Med den underskrevne kontrakt er der nu taget et vigtigt skridt i den indledende fase af det store anlægsprojekt med Svanemøllen Skybrudstunnel. CG Jensen skal etablere byggepladsen Fiskerihavnen, der er placeret ved den yderste spids af Nordhavn.

Der er tale om en totalentreprise, hvor der også skal laves en landinddæmning, der er det ekstra stykke areal, der skal etableres i vandområdet. I alt skal der etableres 9000 kvadratmeter svarende til 1,5 fodboldbane. Et område, der efter byggeperioden vil blive fjernet igen. Først når alle tilladelser er i hus, kan entreprenøren begynde at sætte hegn op og indrette byggepladsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Landets største skybrudstunnel

Kontrakten er en vigtig milepæl i etableringen af det, der bliver Danmarks største skybrudstunnel med en tunnelstrækning på sammenlagt 10 kilometer, der vil strække sig i en gren fra det sydlige Gladsaxe og en gren fra det nordvestlige København. De to grene vil samlet gå fra Svanemøllen Kaserne mod øst til Nordhavn.

rich-media-2
Her er oversigt over hele tunnelstrækningen gennem Københavns Kommune og det sydlige Gladsaxe Kommune og Gentofte Kommune. Den indrammede firkant helt til højre er dér, hvor byggeplads Fiskerihavnen skal etableres. Kort: COWI.

Tunnelen skal være med til at klima- og skybrudssikre det nordøstlige hovedstadsområde. Hele tunnelprojektet skal efter planen være færdig i 2031.

Selvom det stadig kun er på skrivebordet, der kan arbejdes, er HOFORs projektleder for etablering af den kommende byggeplads, Christian Adler Svanholm, begejstret:

- Vi har nået projektets første store milepæl ved at have fundet en vinder af vores udbud. Vi glæder os til, at CG Jensen kan igangsætte design - og når tilladelserne er i hus gøre området ved det kommende tunnelprojekt byggemodent, siger han.

Kompleks byggeplads

Hos CG Jensen er man klar til den omfattende opgave. Entreprenøren med hovedsæde i Glostrup skal ud over etablering af selve byggepladsen også udvide byggepladsen med landindvinding ved Øresundskysten fra den yderste pynt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi glæder os meget til at tage fat på det store og komplekse anlægsarbejde. Opgaven passer rigtig godt til CG Jensen, da projektet omfatter to af vores kernekompetencer; byggegruber og vandbygning, som vi nu får mulighed for at kombinere - og tillige i et så vigtigt projekt, der skal være med til at sikre dele af hovedstadsområdet ved fremtidige skybrud, siger divisionschef i division Ramning & Vandbygning, Jørn Asmussen.

rich-media-5
Det skraverede område på Fiskerihavnen på Nordhavn bliver byggepladsen, som CG Jensen skal etablere - til senere anlæg af skybrudstunnelen. Det er nødvendigt at lave jordopfyldning ud i vandet for at skabe tilstrækkelig plads på byggepladsen. Hvornår entreprenøren kan gå i gang, er endnu uvist - det bliver tidligst i anden halvdel af 2024. Bådejerne vil hele tiden have adgang til bådebroerne på molen. Kort: HOFOR.